Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.BAHÇE'NİN özellikle ikinci yarıdaki futbolu müthişti. 1-0'lık skora aldanmamak lazım. Zor gibi görünse de çok kolay bir gece oldu. Elazığ önünde 3 gol atan Sow, dün kaçırdıklarıyla farkı önleyen isimdi! Vasat ilk yarının ardından alkışlanacak bir ikinci yarı izlendi. Eğer bir büyük takım, savunma anlayışını bu kadar iyi uyguluyorsa, şampiyonluğun en büyük adayı olur. Şu ana kadar bunu Beşiktaş ve F.Bahçe çok iyi yaptı, puan cetvelindeki yerleri de bunun göstergesi.

        Adım adım gidelim... F.Bahçe'yi ikinci yarıda ateşleyen Meireles-Salih değişikliği oldu. Meireles, F.Bahçe'nin aradığı oyuncu tarzı değil. Yanal'ın geçen sezon ikinci devrenin yıldızı olan Salih'i kazanmak varken, yabancılarda bu kadar diretmesi anlamsız.

        Ersun Yanal, takımın fizik kondisyonunu üst seviyeye çıkarmış. Alper ve Salih gibi orta sahaya dnamizm katan oyunculara, Kuyt, Webo, Sow ve Caner gibi diri isimler eklenince, F.Bahçe seyir zevki veren bir futbol gösterisi sundu. Son haftalardaki en belirgin değişiklik, Gökhan'ın ofansif başarısını Caner'in almasıydı. Caner tüm ölü topları çok etkili kullanıyor. Bu da yan toplardan pozisyon bulunmasını sağlıyor. Tüm sol kanadı neredeyse o kullandı. Gökhan sağda eski etkinliğinde değildi, Caner ise hem savunmada hem de ofansta gecenin adamıydı.

        F.Bahçe'nin üç hücum oyuncusu (Sow, Webo, Emenike) var. Kuyt'ı da koyarsak 4 oluyor. Ama bunları iyi kullanmak lazım. Ersun Yanal tarzı hocalar, Webo gibi oyuncuları kullanır. Çok yetenekli değil, ekstra işler yapmıyor ama tam bir takım oyuncusu. Sow, santrforlar arasındaki en yeteneklisi. Vazgeçilmeyen isim Sow olmalı. Top ayağına çok yakışıyor. Son 15-20 dakikada, Caner'in arkasına yaptığı 2-3 kademe var ki, bu ancak Sow gibi kalitesinin dışında, karakterli bir yıldızdan beklenebilirdi.

        Emenike'nin bu performansıyla, F.Bahçe'de oynayacağını düşünmüyorum ki Yanal da fazla kullanmıyor. Dünyada koşmayan, hücum presi yapmayan forvet kalmadı. Emenike tarzını değiştirmezse, zor forma bulur. Sadece top ayağına geldiğinde ya da boş alan bulduğunda etkili oluyor. F.Bahçe her zaman onun bu alanlarda etkili olabileceği rakip bulamaz.

        Kuyt, 90 dakika oyunda kalan, pes etmeyen, çok faydalı bir oyuncu. Fırsatçılığını kullanarak attığı golle de maçın kazanılmasını sağladı. Ben özellikle Alper'in rakip kaleye dikine top taşımasına bayıldım. Bunu da fizik gücü çok iyi olan futbolcular yapabilir. Orta sahada gecenin parlayan isimlerinden biriydi.

        F.Bahçe'nin vazgeçmesi gereken özellikleri de var. Örneğin Egemen ve Alves, her topta, genelde Webo ve Sow'a uzun oynamayı tercih ediyor. Bu taktik her zaman işe yaramaz. Üstelik Gökhan ve Caner'in önlerindekilerden fazla takıma katkı sağlamaya çalıştığı bir gerçekken, topun yere indirilerek, kenarlara yayılması gerekmez mi? Takımda Webo ve Sow gibi kestiğinizde vurabilecek isimler var. İyi savunma yapan takımları sürekli göbekten delemezsin. Caner kanadı çok iyi kullandı ama öndekilerin de katkı sağlaması lazımdı.

        Savunmaya gelirsek... Stoperde Egemen ve Alves'in uyumu artıyor. Önlerindeki Mehmet Topal'ı dahil edersek, -ki tek ön libero oynayacaksan, Türk olarak en iyi oyuncun Topal- sorun kalmıyor...

        Sezon başında kadroyla çok oynayan Ersun Yanal yavaş yavaş iskelet kadroyu oluşturdu. Hem rahatladı hem de o da forma girmeye başladı.

        Diğer Yazılar