Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞUNU belirterek söze başlayalım; Beşiktaş'ın her takıma karşı maksimumunu vererek oynaması şart. Siyah-Beyazlılar'ın maksimum performans ortaya koymadan bu ligde maç kazanması hele deplasmanda oldukça zor...

        Dün akşam Beşiktaş beklediğimiz temponun oldukça uzağındaydı. Normalde çok tempolu ve oyun içerisinde yaptığı presle gidişatı kendi lehine çevirmeyi başaran Siyah-Beyazlılar Antalya karşısında bu anlamda hiçbir varlık gösteremedi. Daha öncede söylediğim gibi Beşiktaş çok kaliteli bir kadroya sahip değil ancak fizik olarak üst 1 seviyede mücadele ederse oyunu lehine çevirebilir. Eğer Beşiktaş fizik gücünü, teknik kapasitesiyle birleştiremezse deplasmanda maç kazanamaz.

        Buna bir de dün yetenekli ayaklar Fernandes ve Almeida'nın da etkisizliği eklendi. Siyah-Beyazlılar'ın iki Portekizlisi dün belki de bu sezonun en kötü futbolunu ortaya çıkardı. Keza tempolu oyunlarını bildiğimiz Olcay ve Gökhan Töre de dün çok etkisizdi. Hal böyle olunca da Beşiktaş'ın rakip kalede pozisyon bulma imkanı kalmadı.

        Antalya karşısında aksayan bölgelerden biri de savunmaydı. Escude ve Sivok kendilerine yakışmayacak hatalarda dün karşımıza çıktı. Koşan oyuncuları takip etmekte, oyuncu paylaşımında oldukça zorlandılar. Diarra gibi süratli bir oyuncu karşısında bu ikili çaresiz kaldı.

        Tüm bu etkenlerde teknik direktör Slaven Bilic'in de yedek kulübesinde oturmamasının rolü büyüktü. Sonuçta agresif bir bir isim Hırvat teknik adam ve kenardaki ateşini oyuncularına yansıtamaması mağlubiyetin nedenlerinden biriydi.

        Antalya'nın da hakkını yememek lazım. Beşiktaş'a karşı çok akıllı bir futbol oynadılar. Beklediler, iyi kapandılar ve hızlı çıkarak, defansın arkasına atılan toplarla sonuca gittiler.

        Sonuç olarak şunu diyebiliriz: Beşiktaş'ın bu kadar aksamaya lüksü yok. Her tarafı aksayan Beşiktaş bu ligde maç kazanamaz.

        Diğer Yazılar