Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        12-16 Mart tarihleri arasında Frankfurt'ta düzenlenen en büyük yapı gereçleri fuarı gezisinde Ezcacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın dünyaya ve Türkiye'ye bakışını öğrenme fırsatını bulduk.

        Türkiye'nin bugünlerdeki gündemi kuşkusuz İmralı süreci. Biz de Eczacıbaşı'na “İmralı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye soruyoruz. Aldığımız yanıt şöyle: “Hükümetin kararlılığını kutlamak lazım diye düşünüyorum. Büyük kararlılık gösteriyor. Zor ve riskli bir süreç başlatıyor. Bölgeye yatırım yapmayı her zaman planlıyorum.” Bu aslında iş dünyasının barışa olan desteğini gösteren bir açıklama. Devamında Eczacıbaşı, Türkiye ekonomisi ile ilgili tespitlerde de bulunuyor.

        CARİ AÇIĞA DİKKAT ÇEKTİ

        Gelişmekte olan ülkelere büyük fon akımlarının olduğunu ve olacağını anlatan Bülent Eczacıbaşı bu durumun bizi de yakından ilgilendirdiğinin altını çiziyor. Ardından da, “2011’de yüzde 8.7 büyüme oranı ile Çin ve Arjantin’in ardından dünya üçüncüsü olduk. Fakat cari açık da yüzde 10 düzeyine geldi. Bir soğutma operasyonu devreye girdi. 2012’de büyüme hızı da düştü. Bunu da isabetli bir politika olarak görüyorum. 'Cari açık finanse edilebilir olduğu sürece sorun değildir' görüşünün tehlikeli olduğunu kabul etmemiz gerekir diye düşünüyorum” diyor. Bu noktada Ezacıbaşı'nın anlattığı Temel fıkrasını da paylaşmadan geçemeyeceğim! ‘Temel yatağının altında tık tık tık diye bir ses duymuş. Saatli bomba var demiş. Karakolu aramış. ‘Komiserim yatağımın altında saatli bomba var’ demiş. Komiser de ‘Nereden anladın’ demiş. ‘Tık tık tık diye ses çıkarıyor’, demiş. Komiser de ‘Tık tık tık diye ses çıkardığı sürece sorun yok’ demiş. Saatli bomba… Bugün patlamayacak yarın patlamayacak ama bu fonlar akıyor günün birinde çıkma riskini beraberinde getiriyor. Bu nedenle başarılı bir operasyon yapıldı diye düşünüyorum 2012’de. 2013’te daha iyi sonuçlar beklemek mümkün.”

        Türkiye'nin 2023 hedeflerini 'iddialı' bulan Eczacıbaşı, “İnovasyona dayalı rekabet gücünü öne çıkaran yeni model gerek” diyor.

        Eczacıbaşı, Hindistan’a kadar gidecek…

        Eczacıbaşı son 30 yıldır, iki yılda bir düzenlenen ISH’ya gidiyordu, bu kez aileden fuara ilk katılacak olan kızı Esra Eczacıbaşı’na eşlik etti…. Fuarın bu yıl ,“Sürdürebilirlik ve tasarım odaklı banyo çözümleri” ve “İnovatif bina teknolojileri ve yenilenebilir enerji çözümleri” olmak üzere iki teması vardı. Eczacıbaşı “Biz ne yapmak istiyoruz?” başlığı altında projelerini anlatıyor: ‘Rusya’ya yönelik beklentilerimiz çok yüksek. Bunu belli bir süre içinde oturttuktan sonra mutlaka başka gelişmekte olan ülke pazarlarına dikkatimizi yönelteceğiz. Bunların içerisinde Hindistan var. İkinci stratejimiz inovasyonu geliştirmek.”

        Karaçöl duvarı kendi arazisine örmüş!

        KAGİDER Başkanı Gülden Türktan'ın Bodrum'daki Gliss Hotel'in giriş yoluna duvar ören komşusu Ahmet Karaçöl, "Don'lu tehdit" yazımla ilgili olarak açıklama gönderdi. Otel sahiplerine hakaret etmediğini, duvar ördüğü yolun kendi arazisi içinde kaldığını iddia etti. İmar yolu olarak açılan bölgeyi duvar örerek kapatan Karaçöl'ün bu girişimini, Gündoğan Belediyesi'nin söz konusu oteli "ruhsatsız ve iskânsız" olduğu gerekçesiyle kapama girişimi takip etti. Türktan ise "Karaçöl otelimi ele geçirmek istiyor" iddiasını sürdürüyor.

        Diğer Yazılar