Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çokyazdım, çok anlatmaya çalıştım niçin bu sistemi desteklediğimi ve bu son yazı. Çünkü artık yarın dananın kuyruğu kopacak. Her vatandaş gibi ben de sandığa gidip demokratik hakkımı kullanacağım ve “Evet” diyeceğim. Neden “Evet”? Çünkü ben Türkiye’nin mevcut sistemle hedeflerine varmasının mümkün olmadığını düşünüyorum.

        İki başlı bir yönetim, her daim başa beladır. Bu sistem er ya da geç değişecekti zaten. Çünkü böyle bir yönetim biçimi dünyanın hiçbir yerinde yok. Halkın yüzde 50’sinden fazlasının oyuyla gelmiş, üstelik de mevcut yasaya göre yetkileri ve sorumlukları çok geniş olan bir Cumhurbaşkanı’ndan kimse ülke yönetimine müdahale etmemesini bekleyemez.

        Ben de olsam aldığım oyun hakkını vermek için kesinlikle yönetim hakkımı sonuna kadar kullanmak isterim. Şu anda böyle bir sorun yok. Neden? Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasında büyük bir uyum var. Ama bir önceki hükümet dönemini hatırlayın. Ahmet Davutoğlu’lu hükümet dönemini... Olmadı. Çok çok güvenerek koltuğunu Davutoğlu’na teslim etmesine rağmen sıkıntı yaşandı iki isim arasında ve sonunda da Davutoğlu gitmek zorunda kaldı.

        Eğer sistem bu haliyle devam edecek olursa hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında daimi bir çekişmeye, dolayısıyla da istikrarsızlığa mecbur kalacak Türkiye.

        Elbette hayırlısı ne ise o olsun. Eğer ülkem için hayırlısı değişikliğin reddi ise sonuç “Hayır” olsun, ama ben yeni sistemin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Bu yüzden de doğacak torunlarımın böyle gudubet bir sistemle yönetilmeye mahkûm olmamaları için bugünden “Evet” diyorum.

        Diğer Yazılar