Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu’da Barış ve kardeşlik duyguları yüzyıllardır ön planda tutuldu. Gönül yüceliği, hoşgörü, kavramlar bu coğrafyanın, tohumunda var.

        Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre Mevlana ve daha niceleri Anadolu’yu aydınlatmış, sevgi ve hoşgörü kültürünü yeşertmişler.

        Ama ne yazık ki, bizi biz yapan hoşgörü kültürü, pek çok nedenle özellikle küreselleşmenin etkisiyle yok olmaya başladı. Özellikle genç kuşaklara bu kültür mirasının ne kadarını yansıtabiliyoruz. Tek tipleşme sürecindeki dünyada özgünlüğümüzü ne kadar koruyabiliyoruz.

        Sevgi ve hoşgörü gibi toplumları bir arada tutan soyut kültür mirasımızı koruyup gelecek kuşaklara aktarabilmenin bir tek yolu var, o da sanat. Popüler kültürün kolaycılığının yanında kaybolmak üzere olduğumuz manevi değerlerimizi sanat yoluyla koruyup geleceğe aktarabiliriz.

        Fırat Tanış, kaybetmememiz gereken kültür mirasımızı korumak adına çok önemli bir sanat etkinliği sergiliyor.

        Etkinlik, tarih boyu pek çok uygarlığa yurt olmuş topraklarımızın bize miras olarak taşıdığı sevgi ve hoşgörü kültürünü temel alıyor.

        Fırat Tanış son yıllarda insanların hoşgörüsüz, sevgisiz, birbirini anlamak istemeyen tavırlarına karşı sevelim sevilelim diyor.

        İZLEYİCİYLE BULUŞUYOR

        Oyunculuğunun yanı sıra eşsiz sesi ve sahne performansıyla öne çıkan Tanış’ın ‘Gelin Tanış Olalım’ etkinliği 26 Ağustosta İstanbul Trump Gösteri Merkezinde ve sonra yaz turnesi kapsamında 29 Ağustos 2016 günü saat 21.00 de İzmir Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyicisiyle buluşacak.

        Gelin tanış olalım

        İşi kolay kılalım

        Sevelim sevilelim

        Dünya kimseye kalmaz

        Yunus Emre’nin dizelere döktüğü hoşgörü, barış ve dostluk felsefesi etrafında oluşan proje sahnede bir sanat şölenine dönüşüyor. Prof. Dr. Semih Çelenk’in yazıp yönettiği oyunda, oyuncu Fırat Tanış, barışın simgesi zeytin ağacının yeri göğü selamladığı Ege’den seslenecek sevenlerine.

        İzleyiciler, İnsan sevgisini, eşitliği, barışı kardeşliği, yardımseverliği, hoşgörüyü yaşam felsefesi olarak almış ve öyle yaşamış, yolumuzu aydınlatan Pir Sultan’ı, Somuncu Baba’yı, Karacaoğlan’ı, Yunus Emre’yi anma ve selamlama fırsatı bulacaklar.

        Fırat Tanış’ın sesinden farklı kültür ve yörelere ait 11 türkünün de yer aldığı gösterinin yazarı Prof. Semih Çelenk Yunus’u rehber edinmiş. Sahnelenen 80 dakikalık bir yol hikâyesi olmuş. Bu hikâyede izleyiciler söz, müzik, şiir harmanının içinde mutlu dakikalar yaşayacaklar.

        Şimdiden yoğun ilginin odağı olan etkinlikle ilgili olan yetkililer, İzleyicilerin, kavga ve şiddet ortamından uzak tanış olmaya, kardeş olmaya, sevmeye, sevilmeye çağırıyorlar.

        İlgiyle beklenen gösterinin Ege programı ise şöyle:

        29 Ağustos 2016 Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu

        13 Eylül 2016 Balıkesir Altınoluk Amfitiyatro

        14 Eylül 2016 Balıkesir Ayvalık Amfitiyatro

        15 Eylül 2016 Seferihisar Sığacık Kaleiçi

        16 Eylül 2016 Çeşme Alaçatı Amfitiyatro

        17 Eylül 2016 Kuşadası Amfitiyatro

        Diğer Yazılar