Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2014 yılındaki araştırmaya göre Türkiye’de sekiz farklı ilde yer alan kadın ceza infaz kurumlarında 500 civarında 0-6 yaş arası çocuk bulunuyor. Cezaevinin içine doğan bu çocuklar gelişme süreçlerini cezaevi koşullarında geçirip bir tek suçlu profilini öğreniyorlar.

        Tutuklu anneler için cezaevinde olmaktan daha acı olan çocuğunu demir parmaklıklar arkasında büyütmektir mutlaka. Tutukevindeki anne çocuğu bisiklet istese alamaz, çocuğunu elinden tutup parka götüremez. Yavrusu ‘gidelim anne ‘ dese gidemez. Saplı şekere bile sapından dolayı izin verilmeyen bir yerde çocuk büyütmek, hapis yatmaktan bile zor olsa gerek. İçerde doğan, orada büyüyen çocuk, ev bilmez, okul bilmez, park bilmez, uçak bilmez, bilmesi, öğrenmesi gereken hiçbir şeyi bilmez.

        KUŞ SANIYORLAR

        Deniz Seki, kendisini ziyaret eden CHP milletvekillerine içerdeki çocukları anlattı ve toplumun bu önemli yarasına dikkat çekti.

        Canımı en çok acıtan şeylerden biri de bu cezaevinde çok çocuk var. Dışarıyla hiç bağlantıları yok. O kadar ki uçağı kuş sanıyorlar.

        Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı toplumun bu büyük problemini çözmek için kollarını sıvadı. Amaçları bu çocuklara yaşamayı öğretmek. Onlara cezaevi dışındaki akranları ile eşdeğer eğitim şansı sağlamak. Bu çocukların cezaevlerindeki yaşama şartlarını güzelleştirmek.

        Vakıf İçerdeki çocukların cezaevi dışındaki yaşama kazandırılması amacıyla bir proje başlattı. TCYOV amacını şu sözlerle anlatıyor: Amacımız, cezaevlerinde anneleri ile birlikte yaşayan çocuklara dikkat çekmek. Toplumumuzda konuyla ilgili farkındalık yaratmak, ihtiyaçlarını anlamak ve söz konusu çocukları cezaevindeki eğitim imkânlarını iyileştirerek topluma katkıda bulunmaktır.

        Vakfın proje faaliyetleri ise şunlar:

        Çocuklara öğrenecekleri, eğlenecekleri ve oynayacakları eksiksiz bir anaokulu hazırlamak. Yeşil alan yaratarak doğa ile tanışmalarını sağlamak. Çocuk gelişimine uygun yemek çıkartmak ve uygun mutfak inşa etmek. Dış mekân oyun alanı kurmak.

        Vakıf hedeflerini ise şu cümlelerle anlatıyor:

        HEDEFLERİ FARKLI

        Hedefimiz Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu ile başlayarak Türkiye’de bulunan sekiz kadın cezaevinde annesi ile yaşayan 500 kadar çocuk için cezaevi içinde gelişimlerine uygun imkânlara sahip sosyal yaşam alanları yaratmaktır. Bu cezaevleri Gebze, Kocaeli, Samsun, Denizli ve Adana’da bulunuyor. Proje için gerekli tüm izinler Adalet Bakanlığından alınmıştır.

        Annesinin kaderine, hapis yatarak ortak olan masum yavrularımızın pek çok eksikleri var. Onların çocuk bezinden mamaya, temizlik malzemelerinden oyuncağa, giysiden kırtasiye malzemelerine ihtiyaçları var. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, İÇERDE ÇOCUK VAR projesine topladıkları bağışlarla gerekli bu tür malzemeleri vakfa gönderebileceğimizi söylüyor.

        Adres: Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı

        İçerde çocuk var projesi

        Rıhtım Cad. Yoğurtçu Şükrü sok. No:19 Kadıköy İstanbul

        Ayrıca YUVA yazıp 4528 e SMS atarak 10 TL bağış yapabiliyoruz. İçerdeki çocuklar için yaptıklarından dolayı vakfı kutluyor, başarılar diliyorum.

        Diğer Yazılar