Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Kendinizi, Tanrı ve onun habercileri tarafından ışıklandırılan ve belki de sonsuza dek iletişim kurulan bir güç olarak düşünün..." Brenda Ueland

        Sevgili ve değerli viyolonselist Reyent Bölükbaşını genç yaşta kaybettik. Çocukluğum aklıma geliyor. İzmir'de konservatuvar eğitimime başladığımda, Reyent yüksek devre öğrencilerinden birisiydi. Yetenekli, özgün karakteri ve özgür ruhuyla dikkat çeken bir gençti. ABD'ye gitti. Eğitimini tamamladı ve yurda döndükten sonra İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nda birkaç yıl viyolonsel grup şefliği görevini başarıyla yerine getirdi. Daha sonra MİAM'da dersler verdi. İyi bir müzisyen olan Reyent'in, İDSO baş kemancısı, can dostlarımdan Ayşe Özbekligil den ikiz çocukları ve sonraki eşinden de bir çocuğu daha dünyaya geldi. 12 Ağustos gecesi Antalya'da geçirdiği talihsiz bir kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden değerli arkadaşımıza Tanrı'dan rahmet diliyor, tüm ailesine taziyelerimi sunuyorum.

        Son bir yıl içinde daha da genç yaşta yitirdiğimiz, gelecek için büyük umutlar vaat eden yetenekli genç çellist Benyamin Sönmez'i de burada tekrar sevgiyle ve rahmetle anıyorum.

        Hayat gerçekleri maalesef bazen acı oluyor. Oysa değerler kolay çıkmıyorlar. 20-30 yılda bir "kıymetli bir müzisyen" yetişiyor. Uzun ve çetrefil bir yola çıkan eşsiz sanat treni ve bu özel trende yerini alan sanatçı adayı, "yetkin" bir sanatçı olarak amacına ulaştığında bile -bu işin başı, ortası, ucu, kenarı ya da herhangi bir yerinde olduğunun farkındalığı içinde ve hatta bunun da ötesinde "bitimsiz" bir yolda-bulunduğunun bilincindedir. İşte bu yüzden sanat, kutsaldır.

        O halde küçüğün büyüğe, daha da vahimi büyüğün küçüğe kıskançlık ve hazımsızlıkları nedendir? "Pis ego ve hırsla" nereye varılabilir? Dünyada sevmek varken, sevgisizlik aptallıktan mı kaynaklanır ya da bir hastalık mıdır? Paylaşımsız bir yaşam, gerçek bir "hayat" mıdır sizce? Sonuç olarak, "içsel barışa sahip olan ve olgunlaşan" insanların zenginliği kadar büyük yücelik ve huzur var mıdır? Binlerce can feda olsun bu mutluluğa!...

        Diğer Yazılar