Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birisini, bir şeyi, bir kulübü çok sevmenin, bağlı olmanın ille bir başkasından nefretle açıklanması gerekmiyor.

        Birini Kadıköy’de, birini Beşiktaş’ta fotoğrafladığım bu Fenerbahçe ve Beşiktaş formalı kardeşler onlar adına konuşuyorum diye beni bağışlasın…

        Onlar da birçoğumuz gibi renklerine, kulüplerine tutunuyor, sarılıyor; ama biz onlara, birbirinden ayırıp sarılabilir miyiz?

        Ülkeni, kökenini, dilini, dinini ve bu arada ve burada takımını çok sevmek, bir yanıyla başkalarının da öyle sevgileri olduğunu, onların sevgisine de saygı duyulması gerektiğini anlatır aslında… Kafamız bir türlü almıyor!

        AJAX MİNİKLERİ İLE BİZİM BÜYÜKLER!

        Aşağıda Beşiktaş’ın Lyon’u 2-1 yenen ama penaltılarla elen kadrosuyla, daha sonra Lyon’u 4-1 yenen Ajax’ın kadrosu, tevellütleriyle birlikte yer alıyor. Buyrun:

        Beşiktaş: Fabri 29 - Gökhan G. 32, Mitrovic 23, Tosic 32, Adriano 32 - Atiba 34, Oğuzhan 24, Talisca 23 - Quaresma 33, Cenk 25, Babel 30

        Sonradan giren: Necip 26, Beck 30, Tolgay 26

        Ajax: Onana 21 – Tete 21, de Ligt 17, Sanchez 20, Riedewald 20 – Schöne 30, Ziyech 24, Klaassen 24 – Younes 23, Dolberg 19, Traore 21

        Sonradan giren: van de Beek 20, Kluivert 17, Neres 20.

        ✶ ✶ ✶

        İlle en genç kadro en başarılı olur diye iddia etmek saçma olur, ama futbolun gelişimi, milli takım adaylarının çokluğu ve düzeyi, kulüplerin mali dengesi de ona bağlı değil mi?

        Süper Lig’de 20 yaş altı kendini gösterebilmiş bir Cengiz Ünder, 20 yaşta Yusuf Yazıcı, Kubilay Kanatsızkuş ve biraz da takım arkadaşı Ertuğrul var.

        Premier League’de Rashford (Man. United) 19, Tom Davies (Everton) 18, Woodburn (Liverpool) 17 sahnede. Martial, Iwobi, Bellerin, Origi, Sane, Jesus, Kane, Dele Alli gibi “çoktan olmuş” sanılanlar da 20-23 arası ve kaç yıldır karşımızda. Neredeyse yaşlı sanacağımız Pogba, Coutinho, Lukaku da işte en fazla Oğuzhan kadar.

        Kimpembe 21, Nkunku 19 yaşında PSG; Pulusiç 18, Dembele, Emre Mor, Isak 19’unda Dortmund; Kingsley Coman 20’sinde Bayern; Asensio 21’inde Real kadrosunda yer buluyor.

        Dybala Palermo’ya geldiğinde 18, Juve’ye geçtiğinde 21.

        Monaco 18’lik Mbappe, 21’inde Toure, Bakayoko, Lemar, Mendy ile şampiyon olmak üzere.

        Sizin hiç hatıranız yok mu?

        Beşiktaş’ın “özkaynak”lı 3yıl üst üste şampiyonluğu; Galatasaray’ın 4 yıl üst üstesindeki Okan, Suat, Tugay, Bülent, Emre hatta Fatih Akyel?

        Trabzon’un 9 yılda 6 şampiyonluğunun kadroları?

        Fenerbahçe’de Onur Kayador, Cem Pamiroğlu, Müjdat Yetkiner’den bu yana?

        Tamam, “onların pek uluslararası başarısı yoktu” denecek ama şimdi de “Gençlik ve Spor” manzarası bu işte futbolda. Neyse ki başta Almanya, “yabancı altyapıların yerlileri” var! Tabii Almanya’nın kendi milli takımına yetiştirdiği Mesut Özil, Emre Can, İlkay Gündoğan ve yoldakiler de ayrı mevzu.

        Diğer Yazılar