Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da, eski ders kitapları, eğitim materyalleri, tarihi dokümanların sergilendiği Eğitim Tarihi Müzesi açıldı.

        Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışında, müzede arşiv niteliği taşıyan "eğitimin hafızasını" oluşturan materyallerin sergilendiğini söyledi.

        Gençlerin, milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyip korumasını amaçladıklarını aktaran Ekinci, gençlerin geçmişle bağlantı kurarak gözlem, mantık, hayal gücü ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla müzenin oluşturulduğunu dile getirdi.

        Ekinci, müze için 472 parça eser hazırlandığını belirtti.

        Konuşmaların ardından Muğla Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Muğla Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ile protokol üyeleri müzenin açılış kurdelesini keserek müzedeki eserler hakkında bilgi aldı.

        Müzede geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, dikiş makinası, radyo, eğitim araçları ve fotoğraflar sergileniyor.

        Öte yandan Muğla ve ilçelerinde görev yapan 12 bin 273 öğretmen adına Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde temsili fidan dikimi gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler