Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Koalisyonu bize iyi diye anlatmaya çalışanlar kendi içlerinde oluşturamadıkları mutabakatlarla ülkelerini hükümetsiz bıraktılar. Şimdi ifade etmek istiyorum, biz doğru bir istikamette gidiyoruz." dedi.

        Soylu, AK Parti Şalpazarı Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, partililere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını iletti.

        Çok zor dönemlerden geçildiğini belirten Soylu, "Çok sıkıntılı dönemlerden geçtik. Sizler daha zor, sıkıntılı dönemlerden geçtiniz ama ifade etmeliyim ki bunları aşmasını bildik. Ülkemiz, milletimiz birbirine inanarak, birbirine kenetlenerek bunları aşmasını bildi." diye konuştu.

        Soylu, Şalpazarı'nın gösterdiği iradeye teşekkür etti. "Türkiye altında emeğiniz ve alın teriniz olan koskoca bir 15 yıl geçirdi." ifadesini kullanan Soylu, Türkiye'nin çok büyük sorunlarının çözüldüğünü, çok önemli altyapı hamlelerinin başarıldığını belirtti.

        Soylu, Türkiye'nin AK Parti iktidarında son 300 yılın en güçlü olduğu dönemi yaşadığını, yardım isteyen değil dünyanın her noktasında yardım isteyene elini uzatan bir ülke olduğunu vurguladı.

        - "16 Nisan referandumuna verilen küresel tepki boşuna değildir"

        Eskiden kendini 'Batı ile müttefikiz.' diye avutan ama aslında batıya bağımlı müttefik olan bir Türkiye olduğunu belirten Soylu, şöyle devam etti:

        "Bugün ise kendine güvenen, gücüne güvenen, coğrafyasının ne olduğunu iyi hazmeden ve bu coğrafyada ayakları üzerinde sağlam durmaya çalışan bir Türkiye tablosu var. Şurası bir gerçektir. Bu tablo dünyanın küresel güçlerini rahatsız etmektedir. Gezi olayları boşuna yapılmamıştır. 17-25 Aralık boşuna yapılmamıştır. 7 Haziran sonrası tırmandırılan terör boşuna yapılmamıştır. 15 Temmuz boşuna yapılmamıştır. 16 Nisan referandumuna verilen küresel tepki boşuna değildir. Bunları hepimiz yaşadık."

        Bakan Soylu, Almanya'da kampanyalar yürütüldüğüne işaret ederek, şu görüşlere yer verdi:

        "Dediler ki Türkiye'de 16 Nisan demokrasiden Türkiye'yi uzaklaştıracak. Türkiye'nin önüne çok engel çıkardılar. Biz hiçbirisini silahla şiddetle aşmadık. Allah'a hamdolsun burası demokratik bir ortam. Biz bugün Şalpazarı'nın 5. Olağan İlçe Kongresindeyiz. Sandıkla bir arkadaşımızı ve onun yönetici arkadaşlarını göreve getireceğiz, sorumluluğu onun omuzlarına vereceğiz. Aynen Türkiye'de nasıl bu salonda bu süreç işliyorsa, Türkiye hangi derdin içerisine düşürülmek istendiğinde Türkiye bu dertten bir güçle beraber çıktı. Adı demokrasi, o da sandık. 2011 seçimlerinde, 2014 seçimlerinde, 2015'deki tüm seçimlerde 2016'da, 2017'de Türkiye önüne getirilen bütün sandıklarda bir irade ortaya koydu."

        Kimsenin kimseyi oy versin diye zorlamadığına dikkati çeken Soylu, "Türkiye'nin her noktasında açıklıkla beraber bir süreç işlendi. Bize akıl vermeye çalışan batının neler yaptığını, nasıl ırkçılığa doğru adım attıklarını, nasıl yabancı düşmanlığının hortladığını, insanlıktan sürekli olarak uzaklaştıklarını hep beraber görüyoruz." ifadesini kullandı.

        - "Aylar geçti, hala bir iktidar kuramadılar"

        Soylu, 16 Nisan halk oylamasına değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "16 Nisan referandumuna giderken bize ne dediler, '2019'da despotluğa gidiyorsunuz. Evet başka sistemlere doğru adım atıyorsunuz, oysa koalisyonlar ne güzel.' diye ifade ettiler. Bizi eleştirenler batıdan güç alıyorlardı. Bize Almanya'yı örnek veriyorlardı. Bakın Almanya'da 2 parti, 3 parti, 4 parti birlikte koalisyon kuruyorlar. Evet seçim geçirdiler doğru, evet onlarda birinci parti çıktı o da doğru ama sonunda ne oldu? Aylar geçti, hala bir iktidar kuramadılar. Koalisyonu bize iyi diye anlatmaya çalışanlar kendi içlerinde oluşturamadıkları mutabakatlarla ülkelerini hükümetsiz bıraktılar. Şimdi ifade etmek istiyorum, biz doğru bir istikamette gidiyoruz."

        Türkiye'nin geçmişte yaşadığı süreçler hakkında örnekler veren Soylu, o günlerden bu günlere geldiklerini bildirdi.

        Bakan Soylu, şunları ifade etti:

        "Bizi yine o tablolara ulaştırmak istiyorlar. Türkiye nasıl kendi başına hareket eder, nasıl Ortadoğu'da bir irade ortaya koyar, nasıl Avrupa'ya ve batıya bağımlı bir ülke haline gelmez, nasıl bizim dediklerimizi yapmazlar diye ellerinden gelen bütün fitne odaklarını çalıştırdılar ama bunların üzerinden bir tek güçle geldiniz, oyla reyle sandıkla ve demokrasiyle geldiniz. 50 gramlık oy pusulasıyla 'Ben özgürüm, ben hürüm, bu ülkenin ve toprakların sahibi benim, ay yıldızıma ters bakana bu ülkede nasıl muamele edeceğimi ben bilirim, ezan-ı Muhammed'imin bu ülkede özgürce, hür bir şekilde semayla buluşmasını sağlayan bir anlayışın sahibi de benim.' dediniz. Hiç bundan vazgeçmediniz."

        Bakan Soylu, Türkiye'nin yükselişinden alıkonulmaya çalışıldığını, milletin ise ülkesine sahip çıktığını belirtti. Soylu, "Topları varmış, tüfekleri varmış, paraları varmış, şunları varmış, bunları varmış, egemenlikleri varmış, hiçbirisine bakmadınız. Bugüne kadar hiçbir noktaya bakmadınız ve liderinizin arkasında ve burada ortaya koyduğunuz mücadelenin arkasında dik durdunuz. Allah sizden razı olsun." dedi.

        Soylu, 15 Temmuz süreciyle ilgili de şunları aktardı:

        "Ne yaptılar, dediler ki '15 Temmuz'u yaparsak evet biz Türkiye'ye ya diz çökertiriz ya teslim alırız, işgal ederiz ya da hedeflerinden arındırırız. Yani 2023'e, 2053'e, 2071'e getirmeyiz.' Peki becerebildiler mi, hayır. Millet onların darbe yapmasına yönelik hadiseyi gördüğü andan itibaren vaziyete el koydu. Bunu hep beraber yaşadık. Sonra darbe 15 Temmuz'da oldu. Peki 15 Temmuz 2016'daki darbeden sonra bunların isteği neydi? Türkiye'yi dolar operasyonlarıyla avro operasyonlarıyla Türkiye'yi bu darbenin ortaya koymuş olduğu istikrarsızlıkla turizmini, ekonomisini baltalar, işimize bakarız dediler. Peki bugün ekonomi birinci çeyrekte yüzde 5 büyüdü, 2017'nin ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdü. İnşallah önümüzdeki günlerde beklenen öyle, üçüncü çeyrek büyümenin yüzde 6'lık, 7'lik oranlarda geleceğini, ekonomiyi yöneten arkadaşlarımız söylüyorlar. İfade etmek istiyorum muratlarına varabildiler mi, hayır."

        - "Hani istikrarsız bir Türkiye ortaya koyacaklardı?"

        Soylu, her alanda olduğu gibi turizmde de ilerleme olduğuna işaret ederek, Türkiye genelindeki turizm rakamlarında bilgilendirmede bulundu.

        Otellerde yer kalmadığını belirten Soylu, "Hani istikrarsız bir Türkiye ortaya koyacaklardı? Ey zavallılar, sanayi endeksimiz büyüyor, ihracatımız artıyor ve Türkiye çok ama çok iyi bir noktaya doğru adım atmaya çalışıyor. Onlar bizi 15 Temmuz'da evet Türkiye'nin büyümesini, yükselmesini engellemeye çalışıp bizi hayal kırıklığına uğratmaya çalışıyorlardı, bu millet hele 16 Nisan'da, 15 Temmuz'da verdiği cevapla ve oradan yürüyüşüyle beraber Allah'a hamdolsun ki bize tuzak kurmaya ve oyun kurmaya çalışanları hayal kırıklığına uğratıyor. Sizlerin sayesinde, milletimizin sayesinde." diye konuştu.

        Soylu, 15 Temmuz'un bambaşka bir anlama sahip olduğunu vurgulayarak, "Allah aziz milletimizden, şehitlerimizden ve gazilerimizden, kıymetli Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan razı olsun. O gece bu ülkenin kaderini değiştirdiler." ifadesini kullandı.

        Ülkeye çizilen prangalı ve karanlık bir geleceğe karşı bu milletin evlatlarının bütün oyunları bozduğuna dikkati çeken Soylu, şunları dile getirdi:

        "O gece olan hadisenin özeti şudur; Arap baharını şiddetle ve kanla bastıran irade, Türkiye'yi de 15 Temmuz'la bunun içine katmaya çalışmıştır. Ortadoğu'nun uyanışından paniğe kapılan küresel güçler, etrafımızdaki coğrafyanın demokratikleşmesinden paniğe kapılan güçler, zaten bir süredir rahatsız oldukları Türkiye'nin uyanışına acil bir çözüm, Türkiye'nin dirilişine acil bir çözüm bulabilmek için bu hadiseyi taşeron örgütleri eliyle tezgahlamışlardır. Türkiye'nin gelişim adına ortaya koyduğu her adım bunları rahatsız etmektedir. Suriye iç savaşıyla DEAŞ'la PKK, YPG'siyle Mısır'da darbeci bir yönetimle Ortadoğu'nun uyanışını bir şekilde bastıranlar bu oyuna Türkiye'yi de dahil etmek istemişler ama başarılı olamamışlardır. Şimdi ekonomi üzerinden deniyorlar, yine başaramayacaklar. Türkiye döviz kuruyla teslim alınabilecek bir ülke değildir. O günler çoktan geri̇de kalmıştır."

        İçişleri Bakanı Soylu, Mısır'da yaşanan olayla ilgili de değerlendirmede bulundu. Soylu, iki gün önce Mısır'da bir katliamın yaşandığını anımsatarak, Allah'tan bütün şehitlere rahmet diledi.

        Soylu, şunları kaydetti:

        "Sabah tekrar baktığımda oradaki şehit sayısının 305'e yükseldiğini üzülerek müşahede ettim. Yavaş yavaş ortaya çıkıyor ki DEAŞ tarafından gerçekleştirilmiş. Türkiye, kurulduğu gündem beri DEAŞ'ın Müslüman olmadığını, bir taşeron terör örgütü olduğunu haykırmaktadır. Bu gerçek, bu hadiseyle beraber bir kez daha ortaya çıkmıştır. Müslüman, Müslümanı hem de camide şehit eder mi? Elbetteki hayır. PKK'nın nasıl ki Kürtlükle ilgisi yoksa bu DEAŞ'ın da Müslümanlıkla ilgisi yoktur ve hiç olmamıştır. Bunlar batı eliyle korunmuş, parası verilmiş, beslenmiş, büyütülmüş planlı örgütlerdir."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler