Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Orada altı tane üs kuran Amerika'ya, müttefikimize buradan söylüyorum. Ne için bu üsleri kurduğunu müttefiksen bize söyleyeceksin. Kime karşı kurduğunu, neye karşı kurduğunu bize söyleyeceksin." dedi.

        Soylu, AK Parti Şalpazarı Olağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Rakka'da yaşanan gelişmelere değinerek, oynanan oyunu herkesin gördüğüne dikkati çekti.

        DEAŞ'ın, Rakka'yı elinde tuttuğunu belirten Soylu, "Sonra binlerce kilometre öteden dünyanın en büyük küresel gücü olan Amerika devreye giriyor. Adı da güya koalisyon. DEAŞ'la PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi el ele veriyor. Ondan sonra hiç kan akmadan hiçbir şey olmadan DEAŞ orayı hani şöyle üfürürsünüz ya üfürmüş gibi oradan çıkıp gidiyor. Bu senaryoya bizim inanmamızı, söylediklerine aldanmamızı ve onlara itimat etmemizi istiyorlar. Allah'ınızı severseniz aklımızı peynir ekmekle yemiş değiliz." ifadesini kullandı.

        Bu olayla ilgili senaryonun çok açık olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

        "DEAŞ'ı kurup bir saat gibi orada ne zaman sonlandıracağını düşünenler düğmeye bastılar ve artık senin 'kullanma tarihin sona erdi' dediler. Akıllarınca orada PKK'yı PYD'yi güçlendirmeye çalışıyorlar. Akıllarınca onlara yeni bir oyun kurmaya çalışıyorlar. 'Dört bin tırı aşan silahı o bölgeye niçin getirdiler?' diye soruyoruz, cevap yok. Ne için getirdiniz o bölgeye? DEAŞ bitti, öyle mi? Kimle savaşacaksınız, ne yapacaksınız? Peki kurduğunuz hava üslerini orada altı tane yeni üs kurdunuz, bu üsleri kim için kurdunuz? DEAŞ bitti, bu kadar büyük bir hazırlığı ne için yaptınız? Ne için gerçekleştirdiniz? Bu bölgeyi kendi çizdiğiniz karelerle istediğiniz gibi düzeltme hakkını elde ettiğinizi zannediyorsunuz, ama yanılıyorsunuz."

        - "Tarihin tokadını yiyeceksiniz"

        Bakan Soylu, Türkiye'nin üzerine oynayan Batılı güçlere seslenerek, bunların tarihin tokadını yiyeceklerini ve büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaklarını bildirdi. Soylu, "Buradan net ve açık söylüyorum. Orada altı tane üs kuran Amerika'ya, müttefikimize buradan söylüyorum. Ne için bu üsleri kurduğunu müttefiksen bize söyleyeceksin. Kime karşı kurduğunu, neye karşı kurduğunu bize söyleyeceksin." diye konuştu.

        Soylu, Türkiye'nin de içerisinde yer alan coğrafyada insanların büyük bedeller ödediğine işaret ederek, oyun oynama anlayışının bırakılmasını istedi.

        Soylu, şu görüşlere yer verdi:

        "Bu millet ve bu coğrafyada yaşayan insanlar ağır bedeller ödediler. Suriye'de çocuklar ağır bedeller ödediler, kadınlara tecavüz ettiler ağır bedeller ödediler. Dün kadına şiddet günüydü. Hepimiz ama hepimiz bu konudaki düşüncelerimizi ortaya koyduk. Bunu şiddetle reddettiğimizi, toplumumuza yakışmadığını söyledik ama sadece toplumumuza mı? Suriye'de, Irak'ta, Myanmar'da ve Somali'de çektikleri... Buna ses çıkaran Türkiye, buna ses çıkaran Anadolu, buna ses çıkaran anasını ve atasını, geleneğini, göreneğini, Müslümanlığını, ezanını, bayrağını, mezarını, geçmişini ve medeniyetini bilen bu millet. Hepsi sırtını dönmüşler ve oradan bizi ürkütmeye çalışıyorlar."

        Türkiye'nin emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Bakan Soylu, "Bize diyorlar ki 'Siz nasıl bu coğrafyada söz söylüyorsunuz?'. Biz 600 yıl bu coğrafyada bayrak salladık. Adaletsizlik ve hakkaniyetsizlikle değil, kimseye yukarıdan aşağıya bakarak değil, kimsenin özgürlüğünü ve hürriyetini kısıtlayarak değil, herkesin istediği gibi yaşama hakkını ortaya koyarak bu coğrafyada bayrak salladık. Kimsenin çocuklarını, kimsenin kadınlarını, kimsenin hayat ve ticaret haklarını engellemedik." ifadesini kullandı.

        - "Dünyayı kandıramazsınız"

        Soylu, oyun kuranların açık ve net bir şekilde tarih tarafından acı bir şekilde yargılanacağını belirtti. Soylu, Bütün bunları yapanlar ve ortaya koyanlar kendilerini kenara çekip sanki hiçbir şeyin müsebbibi değillermiş gibi öyle afralı tafralı toplantılarda demokrasiden, hürriyetten, insan haklarından bahsediyorlar. Dünyayı kandıramazsınız artık. Ne Türkiye eski Türkiye, ne dünya eski dünya. Bizim yapacağımız iş içeride güçlenmek ve kuvvetli olmak, ekonomimizi büyütmektir. Dünyaya hukukun üstünlüğünün ne olduğunu ifade edebilmek ve anlatabilmektir. Bizim yapacağımız iş safları sıklaştırmaktır." dedi.

        Türkiye'nin terörle mücadeleyi artık yerli ve milli olarak yaptığını vurgulayan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Allah'a şükürler olsun kendi mühendislerimizin ürettiği silahlarla terörle mücadele ediyoruz. Biz İsrail'den heron istediğimizde, Amerika'dan predator istediğimizde 'Yok senatodan geçireceğiz, yok meclisten geçireceğiz, yok verecek miyiz vermeyecek miyiz.' Kötü komşu ev sahibi yapar. Bizi ev sahibi yaptı Allah'a hamdolsun. Bugün bütün dünyanın imrendiği insansız silahlı hava araçlarını bizler üretiyoruz. Yarın bunların çok daha iyisini üreteceğiz. Eğer bugün bizim evlatlarımız Gabar'da, Cudi'de, Bestler Dereler'de, Kutu Deresi'nde, Tunceli'de, Ali Boğazı'nda, Tendürek'te ve Ağrı'da bugün teröristlere nefes aldırmıyorsa bizim mühendis evlatlarımızın ürettikleri sayesinde, cesaretleri sayesinde ve sizin dualarınız sayesindedir."

        - "Sığınaklarınızı başlarınıza geçireceğiz"

        Soylu, terörle kış ayında da önemli bir mücadele verileceğini bildirdi. Soylu, "Bunlar kış geldi, terör örgütleri rahatladı zannediyorlar, öyle mi? Sığınaklarınızı başlarınıza geçireceğiz, bunu bilesiniz. Bu kış ya açıkta kalacaklar ya da donacaklar. Çok net ve açıktır. Teröristlerin ellerinden mumlarını da ekmeklerini de ne hesapları varsa onları almak için kahramanlarımız sizlerin duasıyla Mehmetçiğimiz, polisimiz, jandarmamız kış boyunca huzurumuz ve birliğimiz için büyük bir mücadele ortaya koyacaklar. Bu demokrasiyle sizlerin verdiği güçle iradeyle ve kuvvetle oluyor." diye konuştu.

        Bakan Soylu, dünyanın hiçbir ülkesinin, Türkiye kadar hukuka uygun bir şekilde terörle mücadele etmediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Onların Guantanamo'da neler yaptığını biliyoruz. Onların yaptıklarının milyarda birini Türkiye'de yapmış olsalar televizyonlardan dünyayı ayağa kaldırır bunlar. Biz hukuka ve demokrasiye uygun yapıyoruz. İnsan haklarına uygun bir şekilde terörle mücadele ediyoruz. Bir taraftan da bütün bunları yaparken de milletimize her an, her dakika, her saat hesap veriyoruz, hesap vermeye devam ediyoruz. Türkiye bu coğrafyanın en önemli ülkelerinden birisidir. Türkiye, attığı adımları sadece kendisi için değil etrafında bulunan ülkelere rehberlik etmek için de atmaktadır. Bunun da bilinci içerisindeyiz."

        Kongreye, Bakan Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile partililer katıldı.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler