Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına 16 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince Gaziantep il merkezi Nurdağı ve Nizip ilçelerinde insansız hava aracı (İHA) destekli operasyon düzenlendi.

        Terör örgütü adına Gaziantep'te, "müzahir" kitleyi provoke ederek kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirilebileceği değerlendirilen, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK ve Suriye kolu olan PYD/YPG-YPJ'nin propagandasını yapan, Cumhurbaşkanı'na, devlete ve hükümete hakaret ederek asılsız suçlamalarda bulundukları belirlenen 16 şüpheli gözaltına alındı.

        Adreslerde yapılan aramalarda 3 tabanca, bir av tüfeği, çok sayıda fişek, terör örgütünü simgeleyen materyaller, örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildi.

        Adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 13'ü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler