Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Tanzanya'nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondu, ülkesinde tekstil ve mobilya sektöründe kaçırılmaz fırsatlar bulunduğunu belirterek, Adanalı firmaları Tanzanya'da görmek istediklerini söyledi.

        Kiondu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü'yü ziyaret etti.

        Büyükelçi Kiondu, burada yaptığı konuşmada, Tanzanya ile Adana arasındaki ticari iş birliğini güçlendirmek istediklerini dile getirdi.

        Ülkesindeki yatırım fırsatlarına ilişkin bilgi veren Kiondu, Tanzanya'nın kalkınma konusunda zorlukları bulunduğunu söyledi. Kiondu, şunları kaydetti:

        "Bu bölgeden öğrenip iş birliği yapılabilecek çok konu var. Organize sanayi bölgesi kurma projemiz var. Bu konuda Adana ile iş birliği yapmaya sıcak bakıyoruz. Tanzanya'nın yüzde 70'i tarımla iç içe. Tarım ve üretimle ilgili fırsatlar var, özellikle mobilya sektörünün odun, kereste gibi ham maddeleri Tanzanya'dan temin edilebilir. Tanzanya'da pamuk üretim kalitesi giderek artıyor. Tekstil ve mobilya sektöründe kaçırılmaz fırsatlarımız var. Adanalı firmaları Tanzanya'da görmek istiyoruz."

        AOSB Başkanı Sütcü de bölge hakkında bilgi verdi. 16 milyon metrekarelik bir alanlarının olduğunu belirten Sütcü, "Yaklaşık 500 sanayi kuruluşu ve 40 bin çalışanımız var. Her sektörde karma bir organize sanayi bölgesiyiz. Başta tekstil sektörü olmak üzere makine, gıda, plastik ambalaj, mobilya ve ağaç sanayimiz yer alıyor. Sektöründe öncü olan birçok firma OSB'mizde yer alıyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler