Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 2 esnaf, hapis cezasına çarptırıldı.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Zekeriya Avni Şengör, Bülent Işık ve Yasin Kutay Ş. ile avukatları katıldı.

        Şengör, savunmasında, ilçede bir dönem Zaman gazetesinin dağıtımını üstlendiğini söyledi.

        Terör örgütü üyesi olmadığını savunan Şengör, "Kimseden ne himmet ne de para istedim. Terör örgütü üyesi değilim. Suçsuzum ve beratimi istiyorum." dedi.

        Işık da terör örgütüyle ilişkisi olmadığını öne sürdü.

        Böyle bir suçu kabul etmediğini dile getiren Işık, "Bu örgütle bir alakam ya da örgüte yardımım olmadı. Hiç kimsenin talimatıyla bankaya para yatırmadım." diye konuştu.

        Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, Şengör'ün "silahlı terör örgütü üyesi olmak", Işık'ın ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" cezalandırılmasını istedi.

        Mahkeme heyeti, Şengör'ün "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla 6 yıl 3 ay, Işık'ın ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

        Heyet, Yasin Kutay Ş'nin dosyasının ise ayrılmasına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler