Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da yaşayan Bayırbucak Türkmenleri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

        Suriye Türkmen Meclisi Bayırbucak Bölgesi Sorumlusu ve Hatay Şube Başkanı Usame Solak, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail’in başkenti ilan etme kararının Ortadoğu'ya bir fitne yerleştirdiğini belirtti.

        Solak, "Bu, siyonizm ve emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. ABD’nin Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfını da ortadan kaldırmıştır. Artık ABD İsrail’le aynı statüde işgalin tarafı olmuştur. Bu karar bölgenin ateşini daha da körükleyecektir. Ve bir an önce bu karardan dönülmelidir. Kudüs hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemez ve asla terörist İsrail'in başkenti olarak tanınamaz." ifadelerini kullandı.

        Her daim mazlumların yanında olan Türkiye'nin Kudüs meselesinde de ön safta yer aldığına işaret eden Solak, diğer İslam ülkeleri ve tüm dünyanın aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini kaydetti.

        - "Husumet artacak"

        Suriye'nin Sahil Bölgesi İnsani Yardım Sorumlusu Muhammed Kömürcü de yazılı açıklamasında, kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucunun olmayacağını vurguladı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa ve Kudüs için verdiği mücadelenin tüm İslam alemi tarafından takdir edildiğini aktaran Kömürcü, şunları kaydetti:

        "Tüm Müslümanlar, Filistin-İsrail sorununun çözümünü beklerken, ABD Başkanı Trump Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Böylelikle bölgeyi yeni bir karışıklığa, savaşa itti. Bu karar asla kabul edilemez. Kudüs sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davasıdır. Bu kararın değişimi için herkes var gücüyle mücadele vermelidir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler