Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında dava açılan eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

        Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan B.K. ile avukatı katıldı.

        Sanık B.K. savunmasında, "ByLock" yüklendiği belirtilen modemi kendisinin kullanmadığını savunarak, "Evimi satılığa çıkarmıştım. E.G. satın aldı. Ben modemi hemen kapattırmadım. ByLock indirilen tarih ise ben evden ayrıldıktan sonraki tarihtir. Suçsuzum." dedi.

        Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, tutuklu bulunduğu Mardin'deki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan E.G'ye "programı indirip indirmediğini" sordu.

        E.G'nin "programı indirmediğini" öne sürmesi üzerine Kumhak'ın, hangi suçtan tutuklu olduğunu sorduğu zanlı "ByLock" yanıtını verdi.

        Başkan Kumhak'ın, "Başka iddia var mı?" sorusuna E.G, "İddianamede, bir de örgütle bağlantılı kolejde çalıştığım yazıyor." dedi.

        E.G, evi B.K'den satın aldığını ancak dernek merkezi olarak kullandığını ve internetin kime ait olduğunu bilmediğini söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanık B.K'nin adına kayıtlı hatlardan "ByLock" kullanıp kullanmadığının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sorulmasına ve ayrıntılı HTS raporunun istenmesine karar verdi.

        Mardin Ağır Ceza Mahkemesinden sanık E.G'nin duruşma zaptının istenmesine hükmeden mahkeme heyeti, B.K'nin "ev hapsi" şartıyla tahliyesine karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler