Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir taraftan mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini giderirken, diğer taraftan da gönüllerini ihya ederek kardeşlik duygusunu tesis etmeye çalışıyoruz." dedi.

        Cizre'de bulunan Bakan Özhaseki, beraberinde Vali Mehmet Aktaş ve Kaymakam Faik Arıcan ile Konak Mahallesi'nde terör mağdurları için yapılan konutlarda incelemede bulundu.

        Daha sonra Nur Mahallesi'ne geçen Özhaseki Sosyal Yaşam Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık bir yıl önce temelini attıkları parkın açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

        Cizre'de temelini attıkları projelerin sözünü yerine getirmenin verdiği huzuru yaşadıklarını ifade eden Özhaseki, terör mağdurları için yapılan konutların durumunu görmek için geldiklerini belirtti.

        Bölgeye çok sık geldiğine değinen Özhaseki, şöyle konuştu:

        "Gelmemizin tek bir sebebi var. Bir taraftan buradaki yaraları sarmak, zararları gidermek, mağdur olan kardeşlerimizin acısını dindirmek, bir taraftan da gönül köprüsü kurmak, gönülleri kazanmak ve kardeşlik duygusunu tesis etmektir. Yüzyıllardır süren ama son birkaç yıldır zaafa uğrayan bu kardeşlik duygusunu yeniden tesis etmektir. İnşallah bundan sonra huzurla bu yatırımları yaparız. Bizler de Allah'a inanan insanlar olarak bu kötülükleri yapanlara yüz vermeyiz, onlara prim vermeyiz. O işleri yapanlara hak verecek şekilde davranmalıyız."

        Bakan Özhaseki, incelemelerinin ardından halkoyunları ekibiyle halay çekti.

        Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Özhaseki, PKK'lı teröristlerin saldırısı dolayısıyla Şırnak merkez ile Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde ağır hasar oluştuğunu anımsattı.

        Özhaseki, bu saldırılarda hasar gören 70 bine yakın konuttan 26 bininin kullanılamaz hale geldiğini vurgulayarak, terörün sonlandırılmasının ardından şimdi de yaraların sarıldığını bildirdi. 26 bin konutun yapımına geçen sene başladıklarını anımsatan Özhaseki, bu konutların bir kısmın teslim ettiklerini kaydetti.

        - "Aklı hayra değil, şerre çalışmış"

        Mağdur vatandaşa kira yardımı da yaptıklarını aktaran Özhaseki, Şırnak il merkezi ile 3 ilçede 680 kilometre kanalizasyon ağı, 200 kilometre de su hattını inşa edildiğini söyledi.

        Özhaseki, şöyle devam etti:

        "Geçenlerde gittiğimiz Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde her tarafın koktuğunu gördüm. Oradaki arkadaşlara sorduğumda da burada kanal ve alt yapının olmadığını söylediler. Doğrusu senelerce burada belediye başkanlığı yapanların, aklı hayra değil, şerre çalışmış, şerre çalışınca bu işe bakmamışlar. Bir ilçede belediye başkanları neden alt yapıyı yapmazlar ki? Demek ki kafaları başka şeylere çalışıyor. İlçede alt yapıyı ve parklar yapıyoruz. Bir taraftan vatandaşlarımızın mağduriyetini giderirken bir taraftan da gönüllerini ihya ederek, kardeşlik duygusunu tesis etmeye çalışıyoruz."

        - "Yıkılmış evlerine karşılık yeni evler veriyoruz"

        Bakan Özhaseki, terör örgütü ve yandaşlarının yalanlarına karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Bu bölgede vatandaşın evlerini kamulaştırdığımızı öne sürüyorlar. İki senedir bu propaganda sürüyor. Bir tane örnek göstersinler. Vatandaşlara yıkılmış evlerine karşılık yeni evler veriyoruz." ifadesini kullandı.

        - "Kafa başka yerlere çalışıyor"

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mimarlık eseri olan evler yaptıklarına işaret eden Özhaseki, şöyle dedi:

        "Oralar harabe kalsın, vatandaş devlete isyan etsin, küfretsin istiyorlar. Biz yaraları sardıkça gocunuyorlar. 'En son niye bağırıyorsunuz? Siz yapsaydınız ya.' dedim. Senelerce belediye başkanlığı siz de değil miydi, HDP’de değil miydi, sizin başkanlarınız yok muydu? Osman'dan başlayarak Ayten hanıma kadar niye yapmadınız? Kafa başka yerlere çalışıyor."

        - "Adam olsalardı bunlar da yaparlardı"

        Bakan Özhaseki, Cizre'ye eski belediye yönetimlerinin hizmet sunmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "21 yıl belediye başkanlığı yapmış olan bir insanım ben. Şu kadar güzel bir ortam yok. Su, toprak, iklim güzel. Kardeşim bu ne rezillik, neden hizmet etmediniz? Niye yollar yapmadınız, niye alt yapıyı yapmadınız? 21 yıl belediye başkanlığı yaptım şu söylediklerimin hiç biri benim şehrimde eksik değil. Hepsini yaptım Allah'a şükür. Bunları çalışarak gayret ederek yaptım. Adam olsalardı bunlar da yaparlardı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler