Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.

        Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, 15 tutuklu sanık ve avukatları katıldı.

        Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

        Tutuklu sanıklardan eski Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı Mekanik ve Kimya Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mehmet Demirbilek, öldürülen gazeteci Haydar Meriç hakkında yürütülen soruşturmalarda fiziki takip çalışması için Kırklareli'ne görevlendirildiğini bildirdi.

        İstihbarat Şube Başkanlığı onayı ve mahkeme kararı ile çalışmalara katıldığını ifade eden Demirbilek, çalışmalar kapsamında Meriç'in evinin kapısının açılmasında başka bir sanık ile hareket ettiğini belirtti.

        Meriç'in evinin kapısı açıldıktan sonra eve girmediğini, böcek yerleştirmediğini, kişisel verileri almadığını ileri süren Demirbilek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

        Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, emniyet sorgusunda "Kırklareli'ne gelirken telefonlarımızı kapattığımızı biliyorum, ne zaman kapattığımızı hatırlamıyorum." şeklinde ifadeleri bulunduğunu hatırlatması üzerine Demirbilek, "Çalışma yaptığımız esnada telefonun sesini kapatmıştım. Kırklareli'ne gelirken değil. O kısım sorguda yanlış anlaşılmış olabilir.'' dedi.

        Demirbilek, kapının açılması ve daha sonra yürütülen çalışmalar hakkında iddianame eklerini inceledikten sonra savunma yapacağını söyledi.

        19 sanığın savunmasının alındığı duruşma, yarına ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler