Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Ankara, Çankırı ve Kırşehir'de arazi toplulaştırması yapılacak.

        Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

        Buna göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yazısı üzerine Bakanlar Kurulunca; Ankara'nın Kalecik, Kırşehir'in Kaman ve Akpınar ile Çankırı'nın Merkez, Kızılırmak, Şabanözü ve Eldivan ilçelerinde belirlenen yerlerde arazi toplulaştırması yapılması kararlaştırıldı.

        Arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerlerle teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ve yoğun sabit tesis bulunan yerler toplulaştırma dışında tutulacak.

        Ayrıca, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Türkiye ile Gürcistan arasında Kara Ulaştırması Karma Komisyonunda imzalanacak protokollerle belirlenecek kotalar, mütekabiliyet esasıyla Gürcistan plakalı taşıtlar için de geçerli olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler