Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Geyve ilçesinde "sarı elmas" olarak adlandırılan ve birçok ülkeye ihraç edilen ayva için birlik kurma çalışmaları başladı.

        Kaymakamlık, belediye, ziraat odası ve muhtarlar el ele vererek, "sebze ve meyve deposu" olarak anılan Geyve'nin ürünlerinin değerinde satılması için üretici birliği kurulması kararı aldı.

        Geyve ayvasının markalaşma süreciyle başlayan ürünün değer kazanması projesinde bir adım daha atılarak Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Murat Kaya, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar, muhtarlar ve üreticiler "Geyve Ayva Üreticileri Birliği" kurulması için toplantı yaptı.

        Kaymakam Memiş, burada yaptığı konuşmada, Geyve’nin ürettiğinin daha değerli olması, alın teriyle üreten çiftçilerin daha da kazanması için birliğin gerekli olduğunu vurguladı.

        Toplantılar yapıp istişarelerde bulunacaklarını, ardından ilçenin, kentin ve memleketin kazançlı çıkacağı bir yola gireceklerini ifade eden Memiş, "Kaymakamlık ve belediye olarak her zaman sizin yanında olacağız. Ancak burada önemli olan sizlerin ürününüze, emeğinize sahip çıkmanız. Ürettiklerinizin gerçek değerini bulması için doğrudan satışı sizlerin yapması gerekmekte. Ziraat odamız, muhtarlarımız ve üreticilerimiz el ele vererek gerekli güç birliğini oluşturacağınıza inanıyorum." diye konuştu.

        Geyve Belediye Başkanı Kaya ise dünyaca ünlü Geyve ayvasının değerini korumak, çiftçinin emeğinin tam karşılığını bulması için birliğin kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Sizlerin de desteğiyle ürünlerimiz daha değerli olacaktır. Atalarımızın 'bir elin nesi var iki elin sesi var' diyerek birlikteliğin önemine vurgu yapmışlar. Bizler de bir olup değerlerimize sahip çıkmalıyız." dedi.

        Geyve Belediyesi olarak çiftçinin her zaman yanında olduklarını aktaran Kaya, ayvanın tescilini yaptırdıklarını, ardından ilçeyi dünyaya tanıtmak için "#AyvanınBaşkentiGeyve" sloganıyla başlattıkları çalışmaları Ayva Festivali ile taçlandırdıklarını anlattı.

        Coğrafi işaret başvurusunu da yaptıklarını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

        "Artık Geyve ayvasını dünya markası haline getirdik. İlçemizde kuracağımız Ayva Üretici Birliği ile Geyvemizdeki meyvemizi ilk elden dünya pazarına sunacağız. Bu sebeple kaymakamlık, belediye, ziraat odamız, muhtarlarımız ve çiftçilerimiz bu birliğin kurulması için elini taşın altına koyuyor. İnşallah birlikteliğimiz ile çiftçimiz kazanacak, Geyvemiz kazanacak, Sakaryamız ve memleketimiz kazanacaktır."

        Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar da muhtarlar ve üreticiler de görüşlerini paylaştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler