Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Akaryakıt dağıtıcı lisansı sahiplerinin kendi aralarında akaryakıt ticareti yapabilmesi için izleme dönemi içinde asgari 60 bin ton benzin ve motorin satışı yapmaları gerekecek.

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), dağıtıcılar arası akaryakıt ticaret izinlerine ilişkin usul ve esasların belirlenmesine yönelik kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Buna göre, dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti için yapılacak izin başvuru bedelinin yatırıldığına ilişkin dekont EPDK'ye iletilecek.

        Lisans sahipleri izinlerinin EPDK'nin internet sitesinde yayınlanmasını takiben ticaret faaliyetlerine başlayabilecek. İzinler bir faaliyet dönemi için verilecek ve dönem sonunda kendiliğinden sona erecek.

        Dağıtıcı lisansı sahiplerinin kendi aralarında akaryakıt ticareti yapabilmesi için izleme dönemi içinde asgari 60 bin ton beyaz ürün (benzin ve motorin) satışı gerçekleştirmiş olmaları gerekecek.

        Satış miktarının hesaplanmasında, dağıtıcıların kendi aralarında yaptıkları akaryakıt ticaretine ve akaryakıt ihracatına ilişkin miktarlar dikkate alınmayacak.

        Söz konusu karar, 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.

        Öte yandan EPDK'nin, Doğalgaz Piyasası İletim Şebekesi İşleyiş Yönetmeliği, Organize Toptan Doğalgaz Satış Piyasası Yönetmeliği ve BOTAŞ İletim Şebekesi İşleyiş Düzenlemelerine İlişkin Esasları'ndaki değişiklikleri içeren karaları da Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler