Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya 2. Yapı Fuarı açıldı.

        TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılışında, gayrimenkul sektörü temsilcilerini bir araya getirdiklerini söyledi.

        İnşaat, gayrimenkul, kent ve mobilya fuarlarını Yapı Fuarı adı altında birleştirdiklerini belirten Ersözlü, "Fuarda ilk defa örnek bir daire sergilenecek. Burada 100 bin liradan 5 milyon liraya kadar çeşitli evler sergilenecek. Geçen yıl ziyaretçi sayımız 34 bini bulmuştu, bu yıl ise 40 bin ziyaretçiyi aşmayı hedefliyoruz." dedi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 400 belediye başkanı, daire başkanları ve belediye temsilcisinin fuarı ziyaret edeceğini dile getirdi.

        Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de şehrin, sahip olduğu avantajlarla fuarcılıkta cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, fuar ziyaretleri kapsamında 1 milyon kişinin ticaret yapmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

        Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı.

        Törene, Konya Valisi Yakup Canbolat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve çok sayıda davetli katıldı.

        Fuar, 22 Nisan'a kadar gezilebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler