Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bismil'de taziye evi açılışı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Aşağıoba Mahallesi'nde yaptırılan taziye evinin açılışını yaptı.

        Taziye evinin açılış törenine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avşar, Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Mahalle Muhtarı ve Mahalle sakinleri katıldı. Açılışta konuşan Gülenç, "Millet olarak acılarımızı paylaşıp cenazesi olanın en zor gününde acılı aileleri yalnız bırakmayız. Bismil Belediyesi olarak 10 ayda 60 kırsal mahallemizdeki taziye evlerinin yapımına 1 milyon TL yardımda bulunduk" dedi.

        Sosyal belediyeciliğin ve belediye hizmetlerinin doğumdan ölüme kadar kapsayan bir süreç olduğunu belirten Gülenç, taziye evi yardımlarının devam edeceğini aktardı. Taziye ve başsağlığının hem din hem de geleneklerde önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Gülenç, "Takdir edersiniz ki vatandaşlarımız kışın soğukta, yağmurda çamurda, yazın ise daha başka sorunlarla taziyelerde sıkıntılar yaşanıyordu. Vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz bu mekanlar, bu sıkıntıları giderdi. Kültürümüzde taziye önemli bir gelenek. Acılar paylaştıkça azalır. Taziye evlerimiz acılarımızı paylaştığımız buluşma noktalarımız. Hedefimiz taziye evi olmayan mahalle bırakmamaktır. Açılışı yaptığımız bu taziye evimiz Aşağıoba Mahallemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

        (İHA-MP-Y)

        28.11.2017 10:15:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler