Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Garsonluktan iş adamlığına

        - İş adamı İşkar: "Türkiye'nin en çok tercih edilen epilasyon cihazını ürettik"

        - "Yüzde 100 yerli sermaye ile cihazlarımızı üretiyor ülkemize ve Avrupa ülkelerine satıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adanalı iş adamı Ferit İşkar, iş adamı olmadan önce çeşitli sektörlerde çalıştığını, otellerde garsonluktan bellboyluğa kadar birçok sektörde çalıştığını bugün ise fabrika sahibi olarak 57 kişi istihdam ettiğini söyledi.

        İşkar Medikal - Vortex Lazer kurucusu Ferit İşkar, garsonluktan iş adamlığına uzanan iş hayatını birikimlerini anlattı.

        2008 yılından beri güzellik ve bakım sektörünün içinde olduğunu ifade eden İşkar, "2000'li yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz benim de içerisinde bulunduğum inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bu vesile ile 2008 yılında güzellik salonu işletmecisi olarak güzellik ve bakım sektörüne girdim. Birkaç yıllık salon işletmeciliği deneyiminin ardından bu sektörü sevdiğimi, bu sektörde başarılı olabileceğimi ve yapılacak çok iş olduğunu fark ettim" diye konuştu.

        "Türkiye'nin en çok tercih edilen epilasyon cihazını ürettik"

        İş adamı Ferit İşkar, özellikle epilasyon cihazı konusunda tüm sektörün yaşadığı sıkıntıları gördükten sonra, bu konuya odaklandığını ifade ederek, "Türkiye'de faaliyette bulunan tüm firmaları araştırdım, inceledim. Sektörde bulunan birçok kişi bana, yurtdışından cihaz getirip satmanın kolaylığını ve karlılığını anlatmasına rağmen bir Türkiye sevdalısı olarak, kendi ülkemde üretilecek bir cihazın hem ülkemiz ekonomisine, hem sektöre, hem de kendime daha faydalı olacağına inandım. Birkaç arkadaşım ile bir araya gelip şu anda Türkiye'nin en çok tercih edilen cihazı Vortex'i üretmeye başladık. Allah bana daha sonra üretim yaptığımız fabrikayı satın almayı nasip etti. O gün bugündür kendimiz, yüzde 100 yerli sermaye ile cihazlarımızı üretiyor ve asıl branşımız olan, 20 kişilik ekibimiz ile satış pazarlama deneyimlerimizi kullanarak ülkemize ve bazı Avrupa ülkelerine satıyoruz" şeklinde konuştu.

        Ferit İşkar, Vortex'in Türkiye'nin ilk soğuk hava üflemeli, jelsiz jiletsiz uygulanabilen Türkiye'nin en çok tercih edilen, müşterilerin kısa seans sürelerinde etkin sonuç alabildiği, güzellik uzmanlarının yasal olarak kullanabildiği bir epilasyon cihazı markası olduğunu kaydederek, "Ben bu yola çıkarken yanımda sadece 2 kişi vardı. Şimdi ise üretim yapılan fabrikayı da satın alarak, fabrikada 37, satışta 20 olmak üzere, toplamda 57 kişiye istihdam sağlıyoruz. Şimdi şükürler olsun ki, gerek bünyemizde bulunan arkadaşlar, gerekse cihazlarımızı kullanan yaklaşık bin 500 salondaki iş ortaklarımızla da büyük bir ekonomi oluşturduk" dedi.

        "Yurtdışından gelecek cihazları engelleyerek ekonomiye katkı sağladık"

        İşkar Medikal - Vortex Lazer kurucusu Ferit İşkar, ülke ekonomisine katkıları hakkında şunları kaydetti:

        "Katkımızı Sırbistan, Hırvatistan, İsveç, Almanya, Romanya, Kosova gibi ülkelere ihracatımızla açıklayabileceğimiz gibi, diğer taraftan, üreterek sektöre kazandırdığımız bin 500'den fazla cihazla yurtdışından ülkemize gelecek cihazları engelleyerek de ekonomimize katkımızı açıklayabiliriz. Hiçbir zaman şimdiye kadar yaptıklarımızla sınırlı kalmadık. Hep daha iyisini üretmeye çalıştık, çalışıyoruz. Bu sebeple teknolojiyi sürekli takip ediyor ve Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden alanında uzman profesörler ile iş birliği yapıyor, onlardan danışmanlık hizmetleri alıyoruz. Fabrikamızda bulunan mühendis arkadaşlarımız bu gelişmelerle çok yakından ilgileniyorlar" diye konuştu.

        Ürünün tercih edilme sebebi hakkında bilgi veren İşkar, "Öncelikle en önemli özelliği konforlu bir kullanımı olması. Yani jel ve jilet kullanmadan, müşteriye o rahatsızlık hissini vermeden uygulama yapılabiliyor. Soğuk hava üflemeli olması ve atış anında da yüzeydeki kılları patlatarak kişiyi pürüzsüz bir ten ile çıkarması da ayrı rahatlık. Bu durumda memnun olan müşteriler, yeni müşteri getirerek referans olurken, salon sahipleri de müşteri artışının keyfini sürüyor. Ayrıca doğru cihaz kullanımı ile doğru sonuç alınacağının farkındayız. Bu yüzden beraber çalıştığımız güzellik salonlarına muhakkak eğitmen desteği de sağlıyoruz. Sürekli iletişim halinde olup, müşterilerini bile takip edebiliyoruz" dedi.

        "Vortex'i dünyanın en çok tanınan epilasyon cihazı markası yapmak istiyorum"

        Ferit İşkar, yurtdışında fuarlara katılarak dünya markaları ile rekabet edecek güçte olduklarını ve cihazlarını tüm dünyada duyurmak istediklerini söyleyerek, şunları söyledi:

        "Daha yolun çok başındayız. Vortex'i dünyanın en çok tanınan epilasyon cihazı markası yaparak tüm dünyaya tanıtmak istiyorum. Şu anda Türkiye'nin en çok tercih edilen cihazı olabilir ama asıl önemli olan bunu sürdürebilmek ve markamızı dünya markası yapabilmek. Elbette ki bunun için daha çok çalışmalıyız, araştırma geliştirmeye daha çok yatırım yapmalıyız. Hepsinin farkındayız ve hepsini yapacak enerjimiz, gücümüz, kararlılığımız var"

        (ELF-Y)

        09.12.2017 15:19:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler