Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz'de parklar çiçek bahçesine döndü

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki parklara çeşitli türde çiçek dikerek parkları adeta çiçek bahçesine çevirdi.

        Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir yandan park ve bahçelerin bakımını yaparken, diğer yandan da büyük bir özenle kendine ait fidanlığında ürettiği binlerce farklı çeşitte çiçeği parklara dikmeye başladı. Akdeniz'i her mevsim güzelleştirmek için çalışan ekipler, gün içinde Özgür Çocuk Parkı, Hrant Dink ve Aşıklar Parkı, Ahmet Taner Kışlalı, Kuyucoğlu ile Çevre 2000 Parkı, Ümit Yaşar Oğuzcan ile Madımak Barış ve Kardeşlik parklarına menekşeler, kasımpatılar, Çin karanfili, süs lahanası ve sıklamenlerden oluşan binlerce çiçek dikerek, kente bahar mevsimini şimdiden getirdi. Ekiplerin çalışmasını izleyen vatandaşlar, rengarenk çiçeklerle kentin havasının ve estetiğinin değiştiğini ifade ederek, teşekkür ettiler.

        "Park ve yeşil alanlar, kent yaşamının vazgeçilmezidir"

        Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, yoğun kent yaşamında park ve yeşil alanların varlığının önemine dikkat çekti. "İnsanların bir araya gelebileceği, dinlenebileceği ve rahat nefes alabileceği parklar ve yeşil alanlar, kent yaşamının vazgeçilmezidir" diyen Pamuk, "Bu nedenle Akdeniz'de park ve yeşil alanlarımızın sayısını arttırmak için belediye olarak bütün imkânları seferber ediyoruz. Nitekim bu kararlılığımız sayesinde kısa zaman içinde Akdeniz ilçemize 14 yeni park kazandırıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bakımsızlık nedeniyle atıl halde kalan onlarca parkımızı da yeniledik. Halkımızın talebi ve belediyemiz imkanları ölçüsünde yeni park yapımına devam edeceğiz" dedi.

        Pamuk, Akdeniz'e kazandırılan yeni parkların ardından, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından parklarda ağaç ve çiçek dikimi ve çimleme çalışmalarına hız verildiğini de belirterek, hazırlanan plan ve program kapsamında, tüm parklarda çiçeklendirme ve yenileme çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

        (HSK-Y)

        16.12.2017 12:59:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler