Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozüyük'te her 4 kişiden 1'i boşanıyor

        İsmet Cep

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan araştırmalara göre son 2 yılda evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı tespit edildi.

        Sayısal verilere bakıldığında evlenme ve boşanma oranları 2016 yılına göre düşüş gösterdi. Ayrıca anlaşmalı olarak boşanan çiftlerin sayısının tek taraflı boşanmak isteyenlere göre daha fazla olduğu belirlendi. Son verilere göre evlenen her dört kişiden birinin boşandığı ortaya çıkıyor.

        Bozüyük'te 2016 yılında 529 kişi evlenirken 2017 yılında ise 464 kişi evlendi. Boşanan çiftlerin sayısı 2016'da 143 iken 2017 yılında bu sayı 132 çift olarak belirlendi. Yapılan istatistiklere göre Bozüyük'te evlenme ve boşanma verilerine bakıldığında evlenen her dört kişiden biri boşanıyor. Ayrıca Asliye Hukuk Mahkemelerindeki boşanma verileri incelendiğinde anlaşmalı boşanmaların daha fazla olduğu gözlemleniyor.

        Alınan verilere göre evlenme oranları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 12.3 düşerken boşanan çiftlerin oranı da yüzde 7.7 düşüş gösterdi. Bilinçsizce yapılan evliliklerin boşanmayla sonuçlanması toplumun aile yapısını da etkilediği görülüyor. Çiftlerde boşanmaya yol açan sorunların başında bencillik ve sorumsuzluk geliyor. Evlilik ilişkilerinde sürekli çatışma yaşayan ve çatışmaları genellikle hayal kırıklıkları, incinme ve küskünlükle sonuçlanan çiftler zamanla evlilikten aldıkları doyumu yitirmelerinden dolayı boşanmaya başvuruyorlar. Ayrıca sosyal medyanın da çiftler arasındaki geçimsizliğin en büyük nedenlerinden bir olduğu tespit edildi.

        (İC-Y)

        16.12.2017 17:01:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler