Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı:

        - "Göçmenlere hem kapılarımızı, hem de gönüllerimizi açtık"

        (Fotoğraflı)

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü heyeti Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

        Vali Yazıcı'ya teşekkür eden Göç İdaresi Balıkesir İl Müdürü Hulusi Öztürk, uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarının tanındığı gün olarak da bilinen 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü münasebetiyle farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. 18 Aralık Dünya Göçmen günü dolayısıyla yapılan ziyarette konuşan ve göçmen kardeşlerimizin hemen hemen hiç sorun yaşamadan misafir edildiklerini belirten Vali Yazıcı ise, "Bu zorlu ama insanlık adına çok onurlu ve güzel bir işi başarıyla yaptığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Bizler misafirperver bir milletiz. Zaten atalarımız da bunu gösterdi biz de bunu gösteriyoruz. Bizler, insanlık görevimizi yapıyoruz. İnsanlık görevinden daha ulvi bir görev de bilmiyoruz" şeklinde ifade etti.

        Mazlumun yanında yer alarak onlara sahip çıktıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi Balıkesir'de de göçe zorlanmış insanları barındırıyor, onlara huzurlu bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Türkiye, mülteciler konusunda özverili davranırken, batı bu meseleye sırtını dönmeyi tercih etmiş ve bütün dünya üç maymunu oynamıştı. İnsanları denizde kaderine terk eden ülkelerin olduğu bir dünyada Türkiye, milyonlarca insana hem kapılarını hem de gönüllerini açmış, onlarla kader birliği yapmıştır" dedi.

        (HT-MŞ)

        18.12.2017 15:09:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler