Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALKÜ'den geri dönüşüm çağrısı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 'Geri Dönüşüm Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

        ALKÜ "Geri Dönüşüm Atölyesi" ile tüketen bir toplum yerine üreten ve dönüştüren bir toplum hedefiyle sosyal sorumluluk projesini kermes ile başlattı. ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi'nin bahçesinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın ev sahipliğinde düzenlenen kermese Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        Pınarbaşı: "Sıfır atık daha çok dönüşüm"

        Kermeste Rektör Pınarbaşı, günümüzde tüketim ve israfın hat safhada olduğunu belirterek, "Bu durum sadece insanın kendisi için değil hem doğa hem de canlılar için çok olumsuz bir durum. Bizim bu geri dönüşüm ve sıfır atık kavramını artık daha çok toplumumuzda yerleştirmemiz gerekmektedir. Bizler de üniversite olarak bu bağlamda küçük bir etkinlikle başlamak istedik. İnşallah bu bir başlangıç oldu. Bundan sonra da bu ve benzeri daha büyük çapta organizasyonlarla elimizden geldiğince sıfır atık ve daha çok dönüşüm bilincini hem üniversitemizde hem de Alanya'mızda hem de ülkemizde yerleştirmeye çalışacağız" dedi.

        Kaya: "Projelerin devamını bekliyoruz"

        Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya da etkinliğe komşu ilçe kaymakamı olarak geldiğini belirterek, "Sosyal sorumluluk faaliyetleri ile bu bilincin arttırılması için Alanya'mızda gerekli gayretleri gösteren ve yeni bir tempo kazandıran Rektör ile hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu canlılığın ve sinerjinin hem Alanya'mızda, bilhassa da Gazipaşa'mızda artarak devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

        ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın eşi Meryem Pınarbaşı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen projede çeşitli atık malzemelerin geri dönüşümü sağlanarak kullanıma tekrar sunuluyor. Buradan elde edilen gelir ise öğrencilerin eğitimine katkı sağlayarak burs olarak verilecek.

        (SÇ-SÇ-Y)

        18.12.2017 16:43:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler