Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tavşanlı'da jandarma denetimleri sıklaştırdı

        (Fotoğraflı)

        Tuna İşleyen

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis araçlarında öğrencilerin huzur ve güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla öğrenci servislerini denetliyor.

        Jandarma ekipleri, sorumluluk alanında bulunan ve taşımalı eğitim verilen okullarda öğrenci taşıyan servis minibüslerini tek tek durdurup, öğrencilerin ise emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol edip, araçların evraklarına bakıyor. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen denetimlerde öğrencilerin daha güvenli bir ortamda okullarına oradan da tekrar evlerine ulaşmasını sağlamak amaçlanıyor.

        Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayan okul servis sürücülerine ise toplamda 5 bin 770 TL cezai işlem uygulandığı öğrenildi. Ayrıca jandarma ekipleri, sorumluluk alanındaki 9 internet cafe, 13 kahvehane, 15 umuma açık yer, 18 okul ve çevresinde denetim ve kontrollerde bulundu. Bu kontrollerde 450 kişi sorgulanırken, 31 okul servisine cezai işlem gerçekleştirildi.Uyuşturucu madde kullanımını engellemek maksadıyla da okul müdürleri ile görüşmeler yapıldı ve Okul çevreleri kontrol edilerek metruk yerler kontrol edildi. (Tİ - EFE)

        26.12.2017 10:40:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler