Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt'te kadın kursiyerler okuma yazma öğreniyor

        (Fotoğraflı)

        Selami Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezinde yetişkin kadınlara yönelik okuma yazma eğitimleri devam ediyor.

        Siirt Belediyesi tarafından kısa bir süre önce başlayan ve hala devam eden okuma yazma kurslarında birçok kadın okuma yazma öğrendi. Yaşları 30 ile 55 arasında değişen kadın kursiyerler her gün ev işlerini tamamladıktan sonra kurslara katılıyor. Kursa katılan kadınlar ilk olarak alfabe eğitimini aldı. Dersleri takip etmeleri amacıyla da kaynak kitaplar dağıtıldı. Orta yaş üzeri kadınların ağırlıkta olduğu eğitimler haftada 10 saat olmak üzere, toplam 120 saat sürüyor.

        Kursa katılan kadınların birçoğu hastanelerde, yolculuklarda okuma ve yazmaları olmadıklarından ötürü zorluk çektikleri için kursa katıldıklarını belirtti. Kursiyerler, "Bir yere gittiğimizde okuma yazmamız olmadığı zaman çok zorluklar çekiyorduk. Şimdi kursta öğrendiklerimiz sayesinde bir yere gittiğimiz zaman zorluk çekmiyoruz. Bu kursun açılmasına öncülük eden belediye başkan vekili ve ekibine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (SD-AKK-Y)

        30.12.2017 14:04:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler