Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Görmez, 2017'yi değerlendirdi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - 2017 yılını farklı yönleriyle değerlendiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı tarihinin en önemli, en büyük yatırımlarını 2017'ye sığdırdık. bereketli, başarılı VE tarihi bir yıl oldu" dedi.

        Son bir yıla onlarca projeyi sığdırdıklarını vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Başkan Görmez, 2017 yılının Torbalı için yerel yönetim performansı açısından son derece verimli geçtiğini söyledi. İlçe halkının hedeflerine ve özlemlerine kavuştuğunu belirten Başkan Görmez, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın katılımıyla yeni devlet hastanemizin açılışını gerçekleştirdik. Torbalı'nın yıllardan beri hasretini çektiği yeni devlet hastanemizin açılışıyla sağlık alanında ilçemizde önemli bir eksiklik giderilmiş oldu. Yıllardır bitirilemeyen Huzurevini de tamamlayarak Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devrini gerçekleştirdik. Yoğurtçular ve Türkmenköy gibi uç mahallerimizde köy konakları inşa ederek hizmete açtık. Yeni belediye binasının temelini atmak da bu yıl içinde nasip oldu. Belediye binamız tamamlandığında 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve halkımıza son derece geniş ve modern bir binada hizmet vereceğiz" diye konuştu.

        2017 yılında birçok mahalle meydanını tamamlayarak halkın hizmetine açtıklarını vurgulayan Görmez, "İlçemizin en kalabalık mahallesi olan Ayrancılar'da inşa ettiğimiz mahalle meydanını hizmete açtık ve bu meydana 15 Temmuz Şehitler Meydanı ismini verdik. Torbalı, Pancar, Çapak ve Karakuyu mahalle meydanlarını da bu yıl içinde tamamladık. Böylece ilçemiz 17 bin metrekarelik yeni sosyal yaşam alanına kavuştu. Ayrancılar Mahallesinde başlattığımız gençlik merkezi projemizin inşaatında sona geldik. Burası gerçek anlamda bir spor kompleksi olacak. Ayrıca gençlerimizi spora yönlendirmek için ilçemizin muhtelif yerlerine 15 adet basketbol sahası, 6 adet de futbol sahası inşa ettik. Bunlarla yetinecek değiliz. Yeni spor sahaları için de ihale aşamasını da tamamladık" dedi.

        "Sosyal belediyecilikte atağa kalktık"

        İlçe sınırları içinde yatağa bağımlı bireyler için evde bakım hizmeti başlattıklarını belirten Başkan Görmez, "Düşkün durumdaki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz. Diledikleri an, bir telefon etmeleri yeterli, ekibimizle yanlarındayız. İlçe dışında üniversite öğrenimini sürdüren gençlerimiz için kurduğumuz Torbalı Eğitim Vakfı da bu sene 400 öğrenciye burs imkanı sağladı. Bu rakamı önümüzdeki yıllar daha da artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

        Tepeköy Mahallesinde projelendirdikleri sosyal marketin inşaatını da bitirdiklerini ifade eden Başkan Görmez, "512 metrekarelik bir alanda kurduğumuz sosyal marketten yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaşlarımız faydalanacak. Tamamladığımız bu hizmeti de önümüzdeki süreçte halkımızla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

        "Fetrek'te 1. etap tamamlandı"

        Türkiye'nin en büyük çevre yatırımı projelerinden biri olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesinde 1. etabın sona erdiğini söyleyen Başkan Görmez, "Bu projenin üç ana hedefi var; suyu, toprağı ve çevreyi korumak. Çaybaşı ve Karakuyu mahallelerimiz ile Fetrek çayının geçtiği bölgedeki tarımsal alanları taşkınlıklardan korumaktır. Projenin 1. etabı olan dere yatağı ıslahının önemli bir kısmı yapıldı. Islah edilen devasa kayalarla, taşlarla tahkimatı yapılan bölgelerde önemli oranda rekreasyon alanları kazanıyoruz. Şimdiye kadar 200 bin metrekarelik alan değerlendirilebilecek duruma getirdik. Bir yandan, suyu, toprağı ve çevreyi korurken öte yandan bütün İzmir'e yetecek bölgenin en büyük sosyal yaşam alanını gelecek kuşaklara bırakıyoruz" dedi.

        Göztepe Spor Akademisi Altyapı Tesisleri yapımı için sarı-kırmızılı kulübe Torbalı'dan 103 dönümlük arazi tahsis ettiklerini de hatırlatan Başkan Görmez, "2017, İzmir'i Süper Lig'de başarıyla temsil eden Göztepe'mizin tesislerin ev sahipliği yapmanın da gururunu yaşadığımız bir yıl oldu" şeklinde konuştu.

        "4 yılda 2 kat büyüdü"

        Torbalı'nın son 4 yılda yaşamın, üretimin, sosyal hayatın bütün alanlarında 2 kat büyüdüğünü vurgulayan Başkan Görmez, "Kentleşmede, konut satışında, nüfus artışında, üretimde, kamu ve özel sektör yatırımlarında, İhracatta, ticarette, vergi ödemelerinde, oluşturduğu yeşil alan miktarında, çevre, sosyal belediyecilik projelerinde sağlık, eğitim, ulaşım hizmetlerinde, Türkiye'de ve dünyada bilinirlikte, ulaşılabilirlikte, yaşamın bütün alanlarında 2 kat büyümeyi başaran Türkiye'nin ender ilçelerinden birisiyiz" dedi.

        (AG-Y)

        30.12.2017 14:08:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler