Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim'e yurt tahsisi

        - Suşehri'nde SYDV tarafından yaptırılan 200 kişilik öğrenci yurdu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

        (Fotoğraflı)

        Nevzat Yücel

        SİVAS (İHA) - Suşehri'nde SYDV tarafından yaptırılan 200 kişilik öğrenci yurdu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

        Sivas'ın Suşehri ilçesine İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)tarafından yaptırılan 200 kişilik öğrenci yurdu, düzenlenen imza töreniyle 49 yıllığa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi.

        SYDV Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen, Suşehri İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 5 milyon 350 bin TL'ye yaptırılan 200 kişilik öğrenci yurt binasının inşaatı geçtiğimiz günlerde tamamlandı.Engelli öğrencilerinde kalabileceği odaların ve lavabolarında düşünülerek modern yapısıyla inşaatı tamamlanan bina, İlçe SYDV Vakfı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılıklı hazırlanan protokolle imzalar atılarak tahsisi yapıldı.

        Yurt binası önünde düzenlenen imza töreninde konuşan Vakıf Başkanı olan İlçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Engelli öğrencilerinde kalabileceği düşünülerek yapılan yurt binasının İlçeye hayırlı olmasını temenni etti. Kısa süre içerisinde yapılan binanın her şeyi düşünülerek inşa edildiğini kaydeden Uzunoğlu, "Tabii ki eksikleri olacaktır. Fakat o eksiklerde kısa sürede tamamlanacaktır. En önemli konu ise, Mutfak ve yemekhane binanın en üst katında yapılmış olması daha güzel oldu. Vakfımız tarafından yeni bir yurt binasının da ilçeye kazandırılması bizleri mutlu etti. Devlet yatırımlarımız bundan sonrada fazlasıyla devam edecektir." Dedi.

        (GF-Y)

        30.12.2017 16:53:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler