Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali'den öğrencilere: Aklınızı kiraya vermeyin

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Vali Ahmet Hamdi Nayir, Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

        Okul Müdürü Mehmet Demiröz'den çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Nayir, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi.

        Öğrencilerden kendi doğrularını bulmalarını, tüm fikirleri mutlaka bir akıl süzgecinden geçirmelerini isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Hedefleriniz ulaşılmaz yerler değil. Bundan 40 sene önce ben sizlerin sıralarında oturuyordum. Şimdi bu tarafa geçtim. O zamanlar mesleğe yeni başladığımızda 10-15 yıllık devlet memurları gördüğümüzde ne kadar zaman çalışmış diyorduk. Benim de 32 yıl oldu meslekteki memuriyetim. Sizler de üniversiteyi bitirip, iş hayatına atılıp geriye dönüp baktığınızda çok kısa bir zaman önce buradaymışsınız gibi gelecek. İnşallah gönlünüzdeki yerleri kazanır, hayatta sevdiğiniz işleri yaparsınız ama her şeyden önce kendi aklınızı kimseye kiraya vermeden, kendi düşüncenizi kendiniz oluşturarak, kendinize güvenerek yola çıkın. Yoksa sizi kandıracak, yanlış yönlendirecek hadiseler var. Siz öncelikle kendinize güvenin, eleştirel yaklaşım içerisinde size sunulan her şeyi değerlendirin, akıl süzgecinden geçirin ve yolunuza öyle devam edin. Bu çarkın en sağlam halkası, dişlisi öğrencilerimizdir. Öğretmenlerimiz, okullarımız ve öğrencilerimiz el ele verirse başarıyı yakalamamak için hiçbir sebebimiz yok. Bu sıralarda edindiğiniz arkadaşlıklar en güzel arkadaşlıklar. Üniversitede bu samimiyeti, dostluğu bulamayacaksınız. Bugün benim en kıymetli arkadaşlarım lisedeki arkadaşlarım. Üniversitede herkes kendi derdine düşmeye başlıyor" dedi. (EFE)

        02.01.2018 13:14:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler