Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Kars Milletvekili Beyribey,"Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir"

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, 90 bin şehidin Allahuekber Dağları'nda milli mücadele adına seve seve canlarını feda ettiğini belirtti.

        Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıldönümünü dolayısıyla açıklamalarda bulunan AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Osmanlı-Rus savaşı sırasında Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda 90 bin askerin Milli Mücadele adına, vatan uğruna, canlarını seve seve feda ettiğini söylerdi.

        Dr. Beyribey, "Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir. Kahraman ecdadımız, aziz hatıralarıyla yüce milletimizin engin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır" dedi.

        Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, "Tarih sayfalarında vatan, millet adına ölüme doğru yürüyüşün simgesi olarak yer alan Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıl dönümünde kutsal vatanın müdafaasında başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızı 5-6-7 Ocak Sarıkamış Şehitleri Anma etkinliğine davet ediyorum" diye konuştu.

        (IÇ-AT-Y)

        05.01.2018 10:19:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler