Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de bilim sanat merkezi seçme sınavı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, Bilim Sanat Merkezi Giriş Sınavı'na ilk kez ev sahipliği yaptı. Sekil Eylül İlkokulu'nda 6 oturumda yapılan sınavlara 240 öğrenci katılırken, sınavların 3 hafta daha devam edeceği açıklandı.

        Burhaniye' de bulunan Bilim Sanat Merkezi için düzenlenen sınavlarda, Burhaniye'nin yanı sıra Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinden gelen öğrenciler ter döktü. İlk hafta sınavlarına, 1,2 ve 3.ncü sınıflarda okuyan 240 öğrenci katıldı. Burhaniye' de 3 hafta daha devam edecek olan sınavlara toplam bin 200 öğrencinin katılması bekleniyor. Sınav sonuçlarının Mart ayında açıklanacağını bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, "Kazanan çocuklarımız önünüzdeki yaz Bilim Sanat Merkezine kayıt yaptıracaklar. 2018-2019 eğitim öğretim yılında da eğitime başlayacaklar. Kontenjan sınırlaması yok. Kazanan bütün çocuklarımız burada eğitim almaya hak kazanacaklar. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

        (FT-EME)

        08.01.2018 15:23:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler