Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhtarlar Derneği'nden 'sınır' tepkisi

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Körfez ve Derince arasındaki 500 dönümlük arazi için yaratılmak istenen sınır tartışmasına bir tepki de Körfez Kent Konseyi'nden geldi. Toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar, tartışma için "gereksiz ve anlamsız" ifadeleri kullanıldı .

        Körfez Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı STK'ların geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Kent Konseyi Başkanı İsa Taş başkanlığındaki toplantının gündemi oldukça yoğundu. STK temsilcileri tek tek söz olarak ulaşım, güvenlik ve yatırımlar konularında öneri, eleştiri ve fikirlerini aktardı. Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Körfez'de güzel bir birliktelik örneği sergilediklerini belirterek, "Yürütme kurulu toplantımızın kapsamını genişlettik, STK'larımızı da davet ettik. Çünkü biz bir olursak varız ve güzel işlere imza atabiliriz" dedi.

        Toplantıda söz alan Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar, geçtiğimiz gün basına da yansıyan Derince ve Körfez arasındaki 500 dönümlük arsa için yaratılmak istenen tartışmalara tepki gösterdi. Yanar, "Basına yansıdı. Sanki sınırlar belli değilmiş gibi arkadaşların bazıları sınır tartışması içine giriyor. Bu konuyu yıllar sonra ortaya çıkarmak gereksiz. Derince'nin ve Körfez'in sınırını tartışmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

        Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, otopark noktasında yeni projeler üretilmesi noktasında gelen öneriye, "Tütünçiftlik Kültür Merkezimizin altında iki katlı otoparkımız var. 15 gün içerisinde burayı hizmete sokmuş olacağız. Son hazırlıklar yapılıyor. Ayrıca alternatif yollar ile ana caddeler üzerindeki yoğunluğu da azaltıyoruz" şeklinde konuştu.

        Toplantının sonuç kısmında konuşan Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, "Sınırlarla alakalı bir tartışma ortamı yaratılıyor. Bu, anlamsız bir tartışmadır, Zaten Büyükşehir yasasından dolayı bizim sınırlarımız İstanbul ile Sakarya sınırında. Derince'nin veya Körfez'in kalkıp sınır tartışması açmasına gerek yok" açıklamasında bulundu.

        (CA-İÇ)

        09.01.2018 13:07:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler