Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kursta öğrendikleriyle ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde keçe kursu, çini kursu ve iğne oyası kurslarına giden bayanlar kursu bitirdikten sonra evlerinde yaptıkları ürünleri satarak ek gelir elde ediyorlar.

        Aslanapa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aziz Kılıçarslan yaptığı açıklamada, ''Çini, Keçe ve İğne Oyası Kurslarını bitiren kursiyerlerimiz kısa sürede ürün vermeye başladılar.

        Keçe Kursunda çanta, kapı süsü, paspas gibi pek çok ürün kursiyerler tarafından kısa sürede üretildi ve kursiyerlere hem gelir kaynağı oldu hem de becerilerinin gelişmesi sağlandı. İğne Oyası Kursu da iğne oyası çalışmaları ve iğne oyası söz tepsisi ile beğeni topladı. Bayanlarımız ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Özellikle köylerde kurs açarak ev ekonomisini doğrudan etkileyecek kursları planlıyoruz. Hedefimiz açmış olduğumuz kursların bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlamasıdır'' diye konuştu.(YD-EFE)

        11.01.2018 10:50:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler