Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darıca'da "Anne-Baba" eğitimleri devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen "Anne-Baba" eğitimlerinden faydalanan 300 anne ve baba sertifakalarını aldı.

        Darıca Belediyesi eğitim faaliyetleri, 2017-2018 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Bu çerçevede Darıca Belediyesi Bilgi Evleri'nde velilere yönelik 01 kasım 2017 tarihinde başlayan "Anne-Baba Okulu" eğitimleri sona erdi. Eğitimlerden ilçedeki 300 anne ve baba faydalandığını açıklayan yetkililer, Psikolog Murat Yürükcü tarafından verilen eğitimlerin karne tatilinden sonra devam edeceğini belirttiler.

        Eğitimlerde anne baba çocuk etkileşimi ve ailede disiplin, kişilik gelişimini etkileyen faktörler, çocuğun başarısında anne ve baba davranışlarının önemi, çocukta oluşabilecek ruhsal rahatsızlıklar, madde kullanımı, bağımlılığı ve ailenin görevleri, din psikolojisi, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktif bozukluk, davranış bozuklukları, çocukta görülebilecek şiddet davranışları ve aileye öneriler, gelişim psikolojisi ve kritik dönemler ile öfke kontrolü bilgilerinin verildiği eğitimlere katılan anne ve babalara sertifika verildi.

        Darıca Belediyesi Teras Cafe&Restaurant'ta sertifika töreni Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın katılımıyla gerçekleşti. Sertifika törenine eşi Teslime Karabacak'la birlikte katılan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptığı konuşmada eğitimin, yetişmiş anne ve baba olmanın önemine dikkat çekerek sadece çocukların değil, anne babalarında değişen hayat ve eğitim koşullarına göre yetiştirilmelerinin önemine vurgu yaptı.

        Ailenin toplum üzerindeki etkisine değinen Başkan Karabacak, "Güçlü, gelişmiş bir toplum olabilmenin yolu aileden geçer. Bu vesileyle çocuklarının eğitiminin yanı sıra kendilerini de yetiştiren siz değerli annelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (MK-İÇ)

        13.01.2018 10:34:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler