Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüpsultan Belediyesi personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüpsultan Belediyesi, çalışanlarına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimleri düzenliyor.

        İşletme Müdürlüğü İş Güvenliği Birimitarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek eğitimlere eğitimci olarak Orman Mühendisi C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Erdem Büyükçolak ile İşyeri Hekimi Genel Cerrah Yüksel Büyükçolak katılıyor.

        Eyüpsultan Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın Eyüpsultan Belediyesi'ne kazandırdığı modern ve kurumsal anlayış doğrultusunda verilen sürekli eğitimlerle personelin daha nitelikli hale kavuşturulması hedefleniyor.

        Çalışanların yasal haklarından iş güvenliğine kadar birçok konu anlatılıyor

        Eğitimlerde personele çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hakları ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar gibi konuların yanında kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ile güvenlik kültürü konuları da anlatılıyor.

        Eğitmenler meslek hastalıkları bölümünde ise çalışanlara meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıklardan korunma ve tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ile ilk yardım gibi konularda bilgi aktarıyorlar.

        Anlatımlar sırasında özellikle yüzde 80'inin insan kaynaklı olduğu vurgulanan iş kazaları ile dikkat konularında kısa video gösterimleri de yapılıyor.

        (HB-BA-Y)

        02.03.2018 10:13:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler