Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, kasaba iken büyükşehir yasası mahalle haline gelen Ortaköy Mahallesinde incelemelerde bulundu.

        Cuma namazını mahallede vatandaşlarla birlikte kılan Başkan Akkaya'ya AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu'da eşlik etti. Cuma namazı sonrası vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akkaya, onlardan gelen soruları cevaplayıp, istek ve taleplerini dinledi.

        Mahalle sakinleri ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından mahallede çalışmaları devam eden İçme suyu hattı yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Akkaya, "Şu anda Ortaköy Mahallemizdeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün yatırım programı kapsamında, Ortaköy Mahallemizin içme suyu yenileme çalışması devam ediyor. Burada çoğunluğu asbestli boru olmak üzere yıllar önce yapılan boru hatlarımız vardı. Sık, sık arızalarla patlamalar meydana geliyordu. Geçen yıl yine Büyükşehir Belediyemiz ve KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından Ortaköy Mahallemizin kanalizasyon şebekesi yenilendi. Şu anda içme suyu hattı yenileniyor ve daha sonrasında da yollar asfalt ve kilitli taş olarak tanzim edilecek. 10 kilometrelik hattan oluşan bu proje için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Beye teşekkür ediyorum. Akşehir'in hiç kanalizasyonu bulunmayan kasabası yoktu, sadece Ortaköy vardı. Ortaköy'ün kanalizasyonu da geçen yıl yapıldı. Bu sene bu mahallemizin içme suyu da bittikten sonra altyapısı tamamen çözülmüş olacak. Ben emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Ortaköy Mahalle sakinleri de mahallelerine kanalizasyon hattı kazandıran ve içme suyu şebekesini değiştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'ya ve KOSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler