Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        –Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacına önemli ölçüde katkı sağlayacak olan 16 milyon metreküp kapasiteli Karamürsel İhsaniye Barajı’nın inşaatı devam ediyor.

        Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Karamürsel İhsaniye Barajı projesinde barajın gövde dolgusu yükseliyor. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık da DSİ Barajlar ve Hidroelektrik Santraller Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan ve DSİ Bursa Bölge Müdürü Hayati Çelenk ile birlikte barajda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yıllık 16 milyon m3 kapasitede ve betonarme dolgu tipinde inşa edilen İhsaniye Barajı’nın gövde dolgusu çalışmaları yapılıyor. 69 metre yüksekliğinde planlanan gövde dolgusunun 35 metresi tamamlandı. Kalan kısmın inşaatı ile su alma yapısındaki çalışmalar devam ediyor.

        Genel Müdür Sağlık, barajın su tutmasından önce baraj gölü içerisinde yapılacak ağaç kesimi ile kök temizlik çalışmalarının yanı sıra planlanan 100 bin m3/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisi, baraj ve arıtma tesisi arasında inşa edilecek isale hatları hakkında DSİ yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

        Kocaeli Karamürsel İhsaniye Barajı’nın tamamlanması ile birlikte 16 milyon m3 su depolanabilecek. Yıllık akımlarla depolanan su ile Karamürsel ve Gölcük ilçe sahillerindeki tüm yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. İhsaniye Barajı inşaatı ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra Avcıdere Barajı’nın inşası ile ilgili çalışmalara başlanacak. İki baraj, 4,41 hm3 sulama ve 25,444 hm3 içme suyu sağlayacak. Böylelikle bölgelerde bulunan 2024 hektar tarım arazisinde sulu tarım yapılabilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler