Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KOMEK Vefası Projesi kapsamında açılan Gölcük ilçe Sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KOMEK), sergi açılışlarına Gölcük İlçe Sergisi ile devam etti. Tüm sergi açılışlarında olduğu gibi Gölcük İlçe Sergisi de ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sergi açılışında KOMEK’in bir süredir üzerinde titizlikle çalıştığı KOMEK Vefası Projesi’nin tanıtımı yapıldı. İhtiyaç sahibi aile ya da kuruluşlara, KOMEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeren dayanışma projesi, açılışa gelen vatandaşlar tarafından övgüyle karşılandı.

        Gölcük Kongre Sarayı’ndaki açılış öncesinde, Cihan Yıldız konuklar için birbirinden güzel kahramanlık türküleri seslendirdi. Yıldız’ın okuduğu türküler konuklara duygusal anlar yaşattı.

        Mini konserin ardından gazeteciyazar Serdar Tuncer, “Osmanlı’da ve İslamiyette Aile Yapısı” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Tuncer ilgiyle izlenen söyleşide, çocuklara konulan isimlerden bahsetti. İsimlerin önemine değinen Tuncer, “Önemli olan iyi bir isim bırakmaktır. Bu yıl yapılan bir istatistikte ortaya çıktı ki, yetmiş bin kişi evladına Ömer Halis ismini vermiş. Peygamber efendimiz ‘çocuklarınıza helal rızık yedirin’ diyor. Üçüncüsü ise güzel örnek olmaktır. Çocuk dediğinizi değil, yaptığınızı yapar. Elinde telefon olan ebeveynin çocuğu da elinden telefonu düşürmez” dedi.

        Tuncer söyleşisi sırasında kısa bir süre önce kaybettiğimiz Cemal Safi’yi de andı. Safi’nin son yüzyılda yetişen nadir büyük şairlerden biri olduğunu kaydeden Tuncer, büyük ustanın “Aşk” şiirini okudu. Tuncer, programda ayrıca Yavuz Sultan Selim’in şiirlerinden de örnekler verdi. Tuncer’e, seslendirdiği türkü ve ilahilerle, Cihan Yıldız eşlik etti. Tuncer kendisine verilen teşekkür çiçeğini ise konuklara hediye etti.

        Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu KOMEK’in kuruluşundan bu yana bir halk üniversitesi kimliğiyle hizmet verdiğini kaydederek, “Halk Üniversitemize 70, 80 yaşında abilerimiz, ablalarımız katılıyor ve gençlere örnek oluyorlar. Allah onlardan razı olsun. Vatandaşımız hangi branşta eğitim almak istiyorsa biz de hemen o branşın ekipmanlarını ve usta öğreticisini buluyor ve hizmete sunuyoruz” diye konuştu.

        Hizmetlerine devam edeceklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Bugüne kadar 500 yüz bin kişiden fazla vatandaşımız KOMEK’te eğitim almış. Bu bizler için büyük mutluluk. Benim hemşehrilerim her şeyin en iyisine layık. Bu hizmete bundan sonra da devam edeceğiz. Bu sergilerdeki el emeği, göz nuru eserleri görmek bana ayrı bir huzur veriyor. Ortaya çıkan eserler insanın beynini, gönlünü dinlendiriyor. Kursiyerlerimizi, emekleri için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

        Konuşmanın ardından Eylül ayında dünya evine girecek olan KOMEK kursiyeri Derya Elmas Vardal, KOMEK Bohçasını, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Ahşap Oyma Usta öğreticisi Mustafa Çetinkaya da öğrencileriyle birlikte yaptıkları ahşap oyma rahleyi Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler