Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Başkale ilçesinde "TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa, müdürlük binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, eğitim öğretim kurumlarında sonsuz sayıda bilgi bulunduğunu söyledi.

        Eğitim öğretim kurumlarının en önemli fonksiyonunun bilgi üretmek olduğunu belirten Samsa, şunları kaydetti:

        "Bunu, bilimsel disiplinler çerçevesinde öğrencilerimizde beceri haline getirmek istiyoruz. Bu önemli bir unsurdur. Dünyanın gelişmiş bütün ülkelerinde bu disiplini küçük yaştan itibaren öğrencilerde bir davranış haline getirme modülü üzerinde çalışılmaktadır. Bu sene çok sayıda TÜBİTAK projesini sunmak istiyoruz. Bu projeleri sunarken de başarılı ve anlamlı projelerin, bilimsel değeri olabilecek projelerin olmasına gayret göstereceğiz. Bu kapsamda bütün okul müdürlerinin, branş öğretmenlerinin ve AR-GE ekibinin bu işe birebir sarılmalarını ve koşturmalarını ümit ediyoruz."

        Toplantıya Milli Eğitim AR-GE koordinatörleri Kenan Gezici ile Rıdvan Kaçar, TÜBİTAK Bölge Müdürlüğünde görevli koordinatörler ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli proje koordinatörleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler