Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün (35) cenazesi, memleketi Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki babaevine getirildi.

        Uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na getirilen şehit Safitürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, buradan Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

        Şehidin eşi Ayşegül, oğlu Asım Eren, babası Asım ve annesi Fatma Safıtürk de Sakarya'ya geldi.

        Naaşın araçtan indirildiği sırada şehidin eşi Ayşegül Safitürk ve aile yakınları ile bazı vatandaşlar gözyaşı döktü. Babaevinde şehit için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

        Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile şehidin yakınları ve komşuları babaevine gelerek, taziye ziyaretinde bulundu.

        Şehidin cenazesi, yarın saat 11.00'de Sakarya Valiliğinde düzenlenecek törenin ardından, öğle vakti Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, toprağa verilecek.

        Dün, Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu Kaymakam Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı. Kaymakam Safitürk, kaldırıldığı Gaziantep Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ndeki yoğun bakım servisinde şehit düşmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler