Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis Kültür ve Sanat Derneğince (BİSAD) yürütülen Sanata Bulaşın Projesi kapsamında kurulan sanat merkezi, kentteki gençleri başta kitapla olmak üzere çeşitli sanat dallarıyla buluşturdu.

        BİSAD tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen Sanata Bulaşın Projesi kapsamında 1899 yılında Abdulhamit Han'ın emriyle dönemin valisi Mecid Efendi tarafından yaptırılan tarihi binada oluşturulan sanat merkezi, gençler için yeni bir çekim merkezi oldu.

        Gençler, merkezdeki kütüphaneden yararlanabildikleri gibi el sanatları, tiyatro, halk oyunları etkinliklerine katılabiliyor.

        BİSAD Başkanı Haydar Yılmaz, AA muhabirine, Bitlisli gençlerin kurulan merkezle boş vakitlerini kitap okuyarak ve el sanatları, tiyatro, halk oyunlarıyla ilgilenerek geçirebilme imkanı bulduğunu ifade etti.

        Merkez ile en büyük amaçlarının gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bitlis'te kitap okuma alışkanlığı çok düşük. Bu alışkanlığı daha yüksek seviyelere çıkarmak ve farkındalık oluşturmak için bu birimi oluşturduk. Buraya gelen gençler kitap okuyor, ders çalışıyor. Gençlerimizi okumaya yönlendirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

        - "Kitap insanın en iyi dostu"

        Merkeze gelen gençlerden Cihan Olan, boş zamanlarını merkezdeki "sanat kafede" kitap okuyarak değerlendirdiğini anlattı.

        Tarihi binanın atmosferinin de çok etkileyici olduğunu ifade eden Olan, "Buradaki kütüphanede kitap okuyoruz. Bu tarihi binada kitap okumak çok daha farklı. Merkez gençlere okuma fırsatı sunuyor. Kitap insanın en iyi, sadık ve güvenilir dostudur." dedi.

        Sanat merkezinde düzenlenen kurslara katılan Elif Danışman ise okuldan ve kurstan arta kalan vaktini burada kitap okuyarak değerlendirdiğini dile getirerek, "Okul çıkışında buraya gelip kitap okuyorum. Kitap okuma alışkanlığı kazandım. Burada daha iyi ders çalışabiliyorum. Önceden kitap okumuyordum. Buraya geldikten sonra kitap okumaya başladım." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler