Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Merzifon'da eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik, Toplum Sağlığı Merkezi tarafından diş ve sağlık taraması gerçekleştirildi.

        Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Zübeyde Hanım Anaokulunda eğitim gören öğrencilere yönelik diş ve sağlık taramasına katıldı.

        Balcı, yaptığı açıklamada, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik diş ve sağlık taraması kapsamında, diş çürükleri, flora ve diğer rahatsızlıkları tedavi etmek üzere çalışma yaptıklarını söyledi.

        Bu kapsamda bin 730 civarında öğrencinin sağlık taramasından geçtiğini ifade eden Balcı, şunları kaydetti:

        "Tespitlerden sonra hastanede tedavileri planlandı. Planlanan tedaviler ışığında öğrencileri hastanemize getirerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla tedavileri yapılacak. İlçemizde Toplum Sağlığı Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde yapılan önemli ve anlamlı bir çalışma. Temel hedefimiz 10 yılda çocuklarının dişleriyle gurur duyan bir Merzifon meydana getirmek. Geleceğimiz olan yavrularımıza sağlıklı bir yaşam sunmak bizlerin görevidir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler