Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan kurslara katılan 4-6 yaş grubundaki çocuklara, temel dini bilgiler eğitimi veriliyor.

        Diyanet İşleri Başkanlığınca hayata geçirilen "Kur'an Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi" Projesi ile çocuklar, eğitici çalışmalarla dini bilgi ve değerleri temelden öğrenme şansı buluyor.

        Yüksekova İlçe Müftülüğü, pilot bölgelerde belirledikleri kursa ilginin artması üzerine kurs sayısını dörde çıkardı.

        Kurslarda "Minik Kalpler" adıyla açılan sınıflarda eğitim gören 4-6 yaş grubundaki çocuklara, kurs öğretmenleri tarafından seviyelerine uygun elif-ba, temel dini bilgiler ve ahlak bilgisi dersleri veriliyor.

        Çocuklar dini eğitimin yanı sıra oluşturulan eğitici oyun ortamıyla da öğretmenleri nezaretinde arkadaşlarıyla keyifli zaman geçiriyor.

        Yüksekova Müftüsü Mehmet Korkut, yaptığı açıklamada, söz konusu kursların iki yıl önce uygulamaya konulduğunu ve ilginin sürekli arttığını belirtti.

        Artan talep üzerine kurs sayısını artırdıklarını anlatan Korkut, "Yüksekova'da şu an dört kursumuz mevcut. Bu kursların masasından sandalyesine kadar bütün malzemelerini temin ettik. Bu talebelerimiz, güzel dinimiz İslam'ı, Kur'an-ı Kerim'i, ahlak bilgisi derslerini, duaları ve diğer dini bilgileri yetkin öğretmenlerimizden öğrenme gayretindeler. Çocuklarımız, kahvaltılarını ve öğle yemeklerini de burada yiyorlar. Bu işlemler yetkin eğiticilerimiz nezaretinde yapılıyor. Velilerden de bize gelen geri dönüşler gayet olumlu." diye konuştu.

        Bu konuda çalışmalarınını devam edeceğini belirten Korkut, TÜİK verilerine göre Yüksekova'da 5 bin civarında okul öncesi öğrencisi olduğunu, bu öğrencilerin hepsine ulaşamadıklarını, hedeflerinin bu çocuklara da ulaşmak olduğunu dile getirdi.

        Korkut, "İnşallah bunun için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4 caminin müştemilatında açtığımız kurslarda çocuklarımız eğitim görüyor. 50 civarında öğrencimiz var. Amacımız bunu çoğaltmak. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız." dedi.

        Çocuklardan Ayşe Erba İlhan da kurslara geldikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, "Burada harfleri, uyku ve yemek duasını öğreniyoruz. Dini öğreniyoruz. Burada iyi zaman geçiriyoruz. Oyun oynuyoruz. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler