Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - EGO Genel Müdürlüğünce, kent içi toplu taşımada hizmet veren bin 716 otobüs, kış koşullarına uygun hale getirildi.

        EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, otobüslerdeki yaz lastiklerini kış lastikleriyle değiştirdiklerini bildirdi.

        7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşu azalan yaz lastiklerini, "kar kristalleri" işareti taşıyan lastiklerle değiştirerek otobüsleri karlı, buzlu ve yağışlı yol şartlarına uygun hale getirdiklerini belirten Gündoğdu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihinde başlayacağını anımsattı.

        Gündoğdu, her gün 750 binin üzerinde Başkentlinin kent içi seyahatlerinde EGO otobüslerini tercih ettiğini vurgulayarak, otobüslerdeki kış hazırlıkları kapsamında antifriz kontrollerinin yapıldığını, kalorifer sistemlerinin bakımdan geçirilerek çalışır duruma getirildiğini belirtti.

        Gündoğdu, bu hazırlıkların dışında otobüslerde olumsuz hava şartlarında ek önlem olarak zincirli yedek araçların da bulundurulacağı bilgisini verdi.

        Genel Müdür Gündoğdu, yolda kalan, arızalanan araçlar için 5 seyyar tamir aracı, 1 lastik onarım aracı ile 4 kurtarıcının (vinç) hazır halde bekletileceğini kaydetti.

        Başkentlilerin kış aylarında da konforlu yolculuk yapmaları için her türlü teknik tedbiri aldıklarını kaydeden Gündoğdu, "Kış aylarında yolları kapatan kazaların meydana gelmesinin nedeni kötü hava koşullarından ziyade, karlı, buzlu ve kaygan yol koşulları için araçlarına önlem almayan sürücülerdir. Araç sahiplerini biz de bir kez daha uyarıyoruz. Kış şartlarında yazlık lastiklerle trafiğe çıkmasınlar. Can ve mal güvenliği açısında da bu durum, ihmale gelmeyecek bir durumdur. Unutmasınlar ki sürücülerin yaptıkları ihmalkarlık, sadece kendilerine zarar vermiyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler