Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de yapımı tamamlanan cami ve Kur'an kursuna, "15 Temmuz Şehitleri Camii" ile "Şehit Turgut İnaç Kız Kur'an Kursu" adı verildi.

        Mardin merkez Artuklu ilçesindeki TOKİ konutları içerisinde bulunan ve yapımı tamamlanan camiye, "15 Temmuz Şehitleri Camii" ve Nusaybin ilçesinde iki zırhlı aracın çarpışması sonucu ağır yaralanan ve hastanede tedavi gördüğü sırada şehit olan polis memuru Turgut İnaç'ın adı Kazım Ozan Camisi'nin altında bulunan Kur'an kursuna verildi.

        "Şehit Turgut İnaç Kız Kur'an Kursu"nun açılışı amacıyla düzenlenen program, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

        İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, programda yaptığı konuşmada, şehitlere bu saatten sonra yapılabilecek en güzel şeyin arkalarından hayırlı dualar etmek olduğunu söyledi.

        Daha önce de emniyet ek binası içinde bulunan cami adının, "Şehid Gaffari Güneş" olarak değiştirildiğini anımsatan Coşkun, şöyle devam etti:

        "Şehit Gaffari Güneş'in yakın mesai arkadaşı şehit Turgut İnaç kardeşimizin ismini kız Kur'an kursuna vermeyi uygun bulduk. Tabii bunu yaparken değerli emniyet müdürlerimizle istişare ettik. Ailesi ve yakınlarıyla görüşerek rızalarını aldık. Biz de mevzuatımız doğrultusunda bu ismi koyduk."

        Amaçlarının, camiye ve Kur'an kursuna gelen vatandaşların adı geçenlerin ruhlarına Fatiha okutmak olduğunu kaydeden Coşkun, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

        Programa, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tosun, emniyet ve müftülük personeli ile öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler