Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor Projesi" kapsamında, Kilis'te gençler Kadı Camisi'nde bir araya geldi ve namaz kıldı.

        Etkinliğe katılan gençleri, Kadı Camisi avlusunda Kilis Gençlik Merkezleri İl Müdürü Remzi Arkaltı karşıladı. Sabah namazını kılan gençler, daha sonra ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti.

        İl Müftüsü Mahmut Karatepe, sabah namazı hakkında gençlere bilgi verdi.

        Gençlik Spor Bakanlığı Bilişim Sorumlusu Tufan Turhan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile 81 ilde gençlerin sabah namazı için saf tuttuğunu belirtti.

        Turhan, proje kapsamında gençlerin ikinci defa bir araya geldiklerini, ilkinde 10 bin gencin katıldığını ikincisinde ise sayının 100 bine ulaşmasını beklediklerini anlattı.

        Türkiye genelinde yaklaşık 280 camide organizasyon ile sabah namazını birlikte kılan gençlerin daha sonra kahvaltıda buluştuğunu ifade eden Turhan, "Hedefimiz milli ve manevi değerlerin bilincine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek. Bununda başında ahlak ve namaz eğitimi geliyor. Zaten gençlik merkezlerimizde bu tarz eğitimler veriliyor. Saha faaliyeti dediğimiz olayda camide gerçekleşmiş oluyor." dedi.

        Kilis Gençlik Merkezleri İl Müdürü Remzi Arkaltı ise amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan arındırıp iyiye, doğruya, güzele ve İslam dininin vecibelerini yerine getirmeye yönlendirmek olduğunu dile getirdi.

        Konuşmaların ardından gençler, kentteki bir otelde cami cemaatiyle sabah kahvaltısı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler